A A A A A
Bible Book List

Sofonia 2 Albanian Bible (ALB)

Mblidhuni, mblidhuni bashkë, o komb i pacipë,

para se dekreti të ketë efekt, para se dita të kalojë si byku, para se të bjerë mbi ju zemërimi i zjarrtë i Zotit, para se të vijë mbi ju dita e zemërimit të Zotit.

Kërkoni Zotin ju të gjithë, të përulurit e dheut, që zbatoni ligjin e tij. Kërkoni drejtësinë, kërkoni përulësinë. Ndofta do të jeni të mbrojtur në ditën e zemërimit të Zotit.

Sepse Gaza do të braktiset dhe Ashkeloni do të bëhet një shkreti; do të dëbojnë Ashdodin me dhunë në mes të ditës, dhe Ekroni do të çrrënjoset.

Mjerë banorët e bregut të detit, mjerë kombi i Kerethejve! Fjala e Zotit është kundër teje, o Kanaan, vend i Filistejve: "Unë do të të shkatërroj dhe nuk do të mbetet më asnjë i gjallë".

Kështu bregu i detit do të jetë i tëri kullotë me banesa për barinjtë dhe vathë për kopetë.

Bregdeti do t’i përkasë mbeturinës së shtëpisë së Judës; në këto vende do të kullotin kopetë; në mbrëmje do të pushojnë në shtëpitë e Ashkelonit, sepse Zoti, Perëndia i tyre, do t’i vizitojë dhe do t’i kthejë nga robëria.

"Kam dëgjuar përbuzjen e Moabit dhe fyerjet e rënda të bijve të Amonit, me të cilat kanë fyer popullin tim dhe janë zmadhuar në dëm të territorit të tyre.

Prandaj, ashtu siç është e vërtetë që unë rroj," thotë Zoti i ushtrive, Perëndia i Izraelit, "me siguri Moabi do të jetë si Sodoma, dhe bijtë e Amonit si Gomorra, një vend i zënë nga hithrat dhe kripërat, një shkreti përjetë. Kusuri i popullit tim do t’i plaçkitë dhe mbeturina e popullit tim do t’i zotërojë.

10 Kjo do t’u ndodhë për shkak të kryelartësisë së tyre, sepse kanë fyer dhe trajtuar me arrogancë popullin e Zotit të ushtrive.

11 Zoti do të jetë i tmerrshëm kundër tyre, sepse do t’i përkulë tërë perënditë e tokës; dhe secili do ta adhurojë nga vendi i tij, po, tërë ishujt e kombeve.

12 Edhe ju, Etiopas, do të vriteni nga shpata ime".

13 Ai do të shtrijë dorën kundër veriut, do të shkatërrojë Asirinë dhe do ta bëjë Niniven shkreti, një vend të thatë si shkretëtira.

14 Në mes të tij do të struken kopetë, tërë kafshët e kombeve; si pelikani ashtu dhe çafka do të kalojnë natën mbi kapitelet e shtyllave të tij; zëri i tyre do të dëgjohet në dritare; shkretimi do të jetë mbi pragje, sepse do të shkatërrojë veshjen me panela kedri.

15 Ky është qyteti i qejfeve që rrinte i sigurt dhe thoshte në zemër të vet: "Unë, dhe askush tjetër veç meje". Vallë si u bë një shkreti, një vend ku struken kafshët? Kushdo që do t’i kalojë afër do të fërshëllejë dhe do të tundë dorën.

Zephaniah 2 New International Version (NIV)

Judah and Jerusalem Judged Along With the Nations

Judah Summoned to Repent

Gather together, gather yourselves together,
    you shameful nation,
before the decree takes effect
    and that day passes like windblown chaff,
before the Lord’s fierce anger
    comes upon you,
before the day of the Lord’s wrath
    comes upon you.
Seek the Lord, all you humble of the land,
    you who do what he commands.
Seek righteousness, seek humility;
    perhaps you will be sheltered
    on the day of the Lord’s anger.

Philistia

Gaza will be abandoned
    and Ashkelon left in ruins.
At midday Ashdod will be emptied
    and Ekron uprooted.
Woe to you who live by the sea,
    you Kerethite people;
the word of the Lord is against you,
    Canaan, land of the Philistines.
He says, “I will destroy you,
    and none will be left.”
The land by the sea will become pastures
    having wells for shepherds
    and pens for flocks.
That land will belong
    to the remnant of the people of Judah;
    there they will find pasture.
In the evening they will lie down
    in the houses of Ashkelon.
The Lord their God will care for them;
    he will restore their fortunes.[a]

Moab and Ammon

“I have heard the insults of Moab
    and the taunts of the Ammonites,
who insulted my people
    and made threats against their land.
Therefore, as surely as I live,”
    declares the Lord Almighty,
    the God of Israel,
“surely Moab will become like Sodom,
    the Ammonites like Gomorrah—
a place of weeds and salt pits,
    a wasteland forever.
The remnant of my people will plunder them;
    the survivors of my nation will inherit their land.

10 This is what they will get in return for their pride,
    for insulting and mocking
    the people of the Lord Almighty.
11 The Lord will be awesome to them
    when he destroys all the gods of the earth.
Distant nations will bow down to him,
    all of them in their own lands.

Cush

12 “You Cushites,[b] too,
    will be slain by my sword.

Assyria

13 He will stretch out his hand against the north
    and destroy Assyria,
leaving Nineveh utterly desolate
    and dry as the desert.
14 Flocks and herds will lie down there,
    creatures of every kind.
The desert owl and the screech owl
    will roost on her columns.
Their hooting will echo through the windows,
    rubble will fill the doorways,
    the beams of cedar will be exposed.
15 This is the city of revelry
    that lived in safety.
She said to herself,
    “I am the one! And there is none besides me.”
What a ruin she has become,
    a lair for wild beasts!
All who pass by her scoff
    and shake their fists.

Footnotes:

  1. Zephaniah 2:7 Or will bring back their captives
  2. Zephaniah 2:12 That is, people from the upper Nile region
New International Version (NIV)

Holy Bible, New International Version®, NIV® Copyright ©1973, 1978, 1984, 2011 by Biblica, Inc.® Used by permission. All rights reserved worldwide.

Viewing of
Cross references
Footnotes