A A A A A
Bible Book List

Prva poslanica Timoteju 1 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Naslov i pozdrav

Pavao, apostol Krista Isusa po nalogu Boga Spasitelja našega i Krista Isusa, nade naše, Timoteju, pravomu sinu u vjeri: milost, milosrđe i mir od Boga Oca i Krista Isusa, Gospodina našega.

Učitelji koji zastraniše

Kao što sam te zamolio kad sam odlazio u Makedoniju, ostani u Efezu kako bi nekima zapovjedio da ne naučavaju što drugo, niti da se priklanjaju bajkama i beskrajnim rodoslovljima koja više promiču prepirke negoli Božje proviđenje što je po vjeri. A svrha je te zapovijedi ljubav iz čista srca, dobre savjesti i neprijetvorne vjere. Od toga neki zastranivši svrnuše u praznoslovlje. Hoće biti učitelji Zakona, a ne razumiju ni što govore niti što uporno tvrde. Znamo pak da je Zakon dobar ako se tko njime služi zakonito, znajući da Zakon nije određen za pravednika, nego za bezakonike i nepokornike, bezbožnike i grješnike, nepobožnike i svjetovnjake, ocoubojice i majkoubojice, za ubojice ljudi, 10 za bludnike i muškološce, za trgovce ljudima i lašce i krivokletnike, i ima li još što protivno zdravom nauku - 11 po slavnom Evanđelju blaženoga Boga što mi je povjereno.

Zahvala Bogu

12 Zahvalan sam Onomu koji me ojačao, Kristu Isusu, Gospodinu našemu, što me je smatrao pouzdanim postavivši me u službu, 13 mene koji prije bijah hulitelj, progonitelj i nasilnik, ali zadobih milosrđe jer to učinih iz neznanja, u nevjeri. 14 A milost Gospodina našega preobilovala je zajedno s vjerom i ljubavlju, u Kristu Isusu. 15 Vjerodostojna je riječ i vrijedna posvemašnjeg prihvaćanja: Krist Isus dođe na svijet spasiti grješnike, od kojih sam prvi ja. 16 Ali zato milosrđe zadobih da bi na meni prvomu Krist Isus pokazao svu strpljivost za primjer onima koji će povjerovati u njega za život vječni. 17 A Kralju vjekova, neraspadljivomu, nevidljivomu, jedinomu Bogu čast i slava u vijeke vjekova! Amen.

Zapovijed Timoteju

18 Ovu ti zapovijed predajem, sine Timoteju, u skladu s prijašnjim proroštvima nad tobom izrečenim, kako bi - kroza njih - bio dobar boj 19 imajući vjeru i dobru savjest, koju neki odbacivši doživješe brodolom vjere. 20 Među njima je Himenej, i Aleksandar, koje predadoh Sotoni, kako bi se naučili ne huliti.

Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes