A A A A A
Bible Book List

Prva poslanica Solunjanima 5 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Dan Gospodnji dolazi

Što se pak tiče vremena i časa, nije vam, braćo, potrebno pisati, jer i sami točno znate da Dan Gospodnji dolazi baš kao kradljivac noću. Dok još budu govorili: »Mir i sigurnost«, zateći će ih tada iznenadna propast, kao trudovi trudnicu, i zasigurno joj neće izbjeći. Ali vi, braćo, niste u tami, da bi vas taj dan iznenadio kao kradljivac, jer vi ste svi sinovi svjetla i sinovi dana. Nismo ni od noći ni od tame. Ne spavajmo dakle kao ostali, nego bdijmo i budimo trijezni, jer oni koji spavaju, spavaju noću, i koji se opijaju, opijaju se noću. A mi koji smo od dana trijezni budimo, obucimo oklop vjere i ljubavi te kacigu spasonosne nade. Ta Bog nas ne odredi za gnjev, nego za postignuće spasenja po Gospodinu našemu Isusu Kristu, 10 koji umrije za nas da, bdjeli ili spavali, zajedno s njime živimo. 11 Zato, ohrabrujte jedni druge i izgrađujte jedan drugoga, kao što i činite.

Biti dobri prema svima

12 A molimo vas, braćo, da priznate one koji se trude među vama, a koji su vam predstojnici u Gospodinu i opominju vas. 13 Cijenite ih nadasve u ljubavi zbog njihova djela.

Budite u miru među sobom. 14 Preklinjemo vas pak, braćo, opominjite nemarne, potičite malodušne, pridržavajte slabe, budite strpljivi sa svima. 15 Pazite da tko komu ne uzvrati zlo za zlo, nego uvijek promičite dobro i jedni prema drugima i prema svima. 16 Uvijek se radujte. 17 Molite bez prestanka. 18 U svemu zahvaljujte, jer je to volja Božja za vas u Kristu Isusu. 19 Duha ne gasite. 20 Proroštva ne prezirite. 21 Sve preispitujte, a dobra se držite. 22 Od svake se pojave zla uklanjajte!

Blagoslov i pozdrav

23 A sam Bog mira posvema vas posvetio, i vi se potpuno - duh i duša i tijelo - sačuvali besprijekornima o dolasku Gospodina našega Isusa Krista. 24 Vjeran je Onaj tko vas poziva; On će to i učiniti.

25 Braćo, molite i za nas. 26 Pozdravite svu braću svetim cjelovom. 27 Zaklinjem vas Gospodinom da se ova poslanica pročita svoj braći.

28 Milost Gospodina našega Isusa Krista s vama![a]

Footnotes:

  1. 1Sol 5,28 Neki rukopisi dodaju na kraju: »Amen. Prva Solunjanima pisana je iz Atene.«
Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes