A A A A A
Bible Book List

Poslanica Titu 3 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Prednjačiti u dobrim djelima

Podsjećaj ih da budu podložni poglavarstvima, vlastima, da se pokoravaju, spremni da budu na svako dobro djelo; nikoga da ne pogrđuju, da budu krotki, ne svadljivi, da pokazuju svaku blagost prema svim ljudima. Jer i mi nekoć bijasmo nerazumni, neposlušni, zavedeni; robujući različitim požudama i užicima, život provodeći u zloći i zavisti, omraženi i mrzeći jedni druge. Ali kad se očitovala dobrostivost i čovjekoljublje Spasitelja našega, Boga, on nas spasi ne zbog djela što ih mi u pravednosti učinismo, nego po svojem milosrđu - kupelji nanovorođenja i obnavljanja po Duhu Svetome, koga bogato izli na nas po Isusu Kristu, Spasitelju našemu, da opravdani njegovom milošću budemo, po nadi, baštinici vječnoga života. Vjerodostojna je riječ i hoću da to uporno tvrdiš, kako bi oni koji su povjerovali Bogu uznastojali prednjačiti u dobrim djelima. To je dobro i korisno ljudima. A luda prepiranja i rodoslovlja i svađe i sukobe o Zakonu izbjegavaj, jer su beskorisni i isprazni. 10 S krivovjercem nakon prve i druge opomene prekini, 11 znajući da je takav izopačen i da griješi; on sam sebe osuđuje.

Završne obavijesti i pozdrav

12 Čim pošaljem k tebi Artemu ili Tihika, nastoj doći k meni u Nikopol, jer sam ondje odlučio prezimiti. 13 Zenu, pravnika, i Apolona brižljivo opremi na put, da im ništa ne nedostane. 14 A i naši neka se uče prednjačiti dobrim djelima u nužnim potrebama, kako ne bi bili besplodni.

15 Pozdravljaju te svi koji su sa mnom. Pozdravi one koji nas ljube u vjeri. Milost sa svima vama![a]

Footnotes:

  1. Tit 3,15 Neki rukopisi dodaju na kraju: »Amen. Poslanica Titu, prvom izabranom nadgledniku crkve na Kreti, pisana je iz Nikopolisa u Makedoniji.«
Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes