A A A A A
Bible Book List

Poslanica Kološanima 4 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Gospodari, dajte svojim robovima ono što je pravo i pošteno, znajući da i vi imate Gospodara na nebu.

Poticaji

U molitvi ustrajte bdijući u njoj sa zahvalnošću. Molite ujedno i za nas, da nam Bog otvori vrata Riječi, da navješćujemo Tajnu Kristovu zbog koje sam i okovan, da je očitujem i kako treba navješćujem. Mudro se ponašajte prema onima koji su vani; iskupljujte vrijeme! Neka vam je riječ uvijek prijazna, solju začinjena, da znadete svakomu odgovoriti kako treba.

Pozdravi i blagoslov

Kako mi je, sve će vam priopćiti Tihik, ljubljeni brat, vjerni poslužitelj i sluga zajedno sa mnom u Gospodinu. Njega poslah k vama upravo zato da biste doznali o nama te da ohrabri vaša srca,[a] zajedno s Onezimom, vjernim i ljubljenim bratom, koji je jedan od vas. Oni će vam priopćiti o svemu kako je ovdje.

10 Pozdravlja vas Aristarh, moj suzatvorenik, i Marko, Barnabin nećak - za koga ste dobili upute; ako dođe k vama, primite ga 11 - i Isus, zvani Just. Od onih iz obrezanja, oni su jedini koji sa mnom surađuju za kraljevstvo Božje. Oni su mi bili utjeha.

12 Pozdravlja vas Epafra, jedan od vas, sluga Krista Isusa. On se uvijek u molitvama bori za vas da se održite u svoj volji Božjoj, savršeni i ispunjeni.[b] 13 Doista svjedočim za njega da se mnogo trudi za vas i za one u Laodiceji i u Hijerapolu.

14 Pozdravlja vas Luka, ljubljeni liječnik, i Dema.

15 Pozdravite braću u Laodiceji, te Nimfu i crkvu u njezinoj kući. 16 A kad se ova poslanica pročita kod vas, pobrinite se da se pročita i u laodicejskoj crkvi, i vi da pročitate onu iz Laodiceje. 17 I recite Arhipu: »Pazi na službu koju si primio u Gospodinu, da je ispuniš!«

18 Pozdrav mojom rukom, Pavlovom. Sjećajte se mojih okova. Milost s vama!

Footnotes:

  1. Kol 4,8 Umjesto »da biste doznali o nama«, neki rukopisi imaju: »da dozna o vama«. Neki prevode i: »da doznam o vama«.
  2. Kol 4,12 »Isusa« - autentičnost nije potvrđena u svim najvažnijim rukopisima.
Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes