A A A A A
Bible Book List

Poslanica Hebrejima 6 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Zato ostavimo početnički nauk o Kristu kako bismo k zrelosti krenuli, ne postavljajući ponovno temelja: obraćenje od mrtvih djela i vjera u Boga, nauk o krštenjima, polaganje ruku, uskrsnuće mrtvih i vječni sud. I to ćemo učiniti, samo ako Bog dopusti.

Jer nemoguće je da se oni, koji su jednom prosvijetljeni, i okusili nebeski dar, i postali sudionici Duha Svetoga, i okusili dobru riječ Božju i sile budućega svijeta, a otpali, ponovno obnove na obraćenje, kad sami iznova razapinju Sina Božjega i ruglu ga izlažu. Jer zemlja koja se natopi kišom što na nju često pada, i rađa bilje korisno onima za koje se i obrađuje, prima blagoslov od Boga; a ona što donosi trnje i drač odbačena je i blizu prokletstvu; u vatri joj svršetak.

Premda tako govorimo, ipak smo uvjereni za vas, ljubljeni, u bolje, u ono što je na spasenje. 10 Jer Bog nije nepravedan da bi zaboravio vaše djelo i ljubav koju iskazaste njegovu imenu, posluživši i poslužujući svetima. 11 Želimo pak da svaki od vas pokazuje tu istu revnost, za ispunjenje nade, sve do svršetka; 12 da ne budete lijeni, nego nasljedovatelji onih koji vjerom i strpljivošću baštine obećanja.

Držati se ponuđene nade

13 Bog doista, davši obećanje Abrahamu, budući da se nije imao kime većim zakleti, zakle se samim sobom, 14 govoreći: »Blagoslivljajući te - zaista ću te blagosloviti, i umnažajući te - umnožiti.« 15 I tako, strpivši se, stekao je obećanje. 16 Jer ljudi se zaklinju onim tko je veći i zakletva im je, kao potkrepa, kraj svakoj prepirci. 17 Tako i Bog, hoteći baštinicima obećanja izobilnije pokazati nepromjenljivost svoje odluke, zajamči je zakletvom, 18 kako bismo tim dvjema nepromjenljivim stvarima - u kojima je nemoguće da bi Bog lagao - mi koji smo mu pribjegli imali snažno ohrabrenje da se držimo ponuđene nade. 19 Nju imamo kao pouzdano i čvrsto sidro duše što ulazi u unutrašnjost, iza zastora, 20 gdje je Isus kao preteča ušao za nas, postavši zauvijek Velesvećenik po redu Melkisedekovu.

Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes