A A A A A
Bible Book List

Poslanica Efežanima 2 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

S Kristom - oživljeni i uskrsli

I vas, koji bijaste mrtvi u svojim prijestupima i grijesima; u kojima ste nekoć živjeli po Eonu ovoga svijeta, po Knezu koji ima vlast nad zrakom, po tom duhu koji sada djeluje u neposlušnim sinovima među kojima smo i mi svi nekoć živjeli u požudama svojega tijela, ugađajući svojim tjelesnim željama i namislima, te po naravi bijasmo djeca gnjeva kao i ostali; ali Bog, milosrđem bogat, zbog svoje velike ljubavi kojom nas uzljubi,

i nas, koji bijasmo mrtvi po prijestupima,

oživi zajedno s Kristom - milošću ste spašeni! - i s njime nas uskrisi i posjede u nebesima u Kristu Isusu; da dobrostivošću prema nama u Kristu Isusu pokaže u vjekovima što dolaze preobilno bogatstvo svoje milosti. Doista, milošću ste spašeni po vjeri, i to nije po vama; Božji je to dar. Nije po djelima, kako se tko ne bi dičio. 10 Jer njegovo smo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo.

Židovi i pogani izmireni u Kristu

11 Stoga se sjetite da ste nekoć vi, pogani u tijelu, nazivani neobrezanicima od onih koji sebe nazivaju obrezanicima - rukom načinjenih, na tijelu, 12 u ono vrijeme bili bez Krista, isključeni iz građanstva izraelskoga i strani Savezima obećanja, nade ne imajući i bez Boga u svijetu. 13 Sada ste, pak, u Kristu Isusu, vi koji nekoć bijaste daleko, prineseni blizu - krvlju Kristovom. 14 Jer on je naš mir, on koji od dvojega načini jedno i u svojemu tijelu razvali zid razdvojenja, neprijateljstvo. 15 Zakon zapovijedi s odredbama obesnaži, kako bi u sebi od dvojega načinio jednoga novog čovjeka, uspostavljajući tako mir; 16 i da u jednom tijelu obojicu izmiri s Bogom po križu, usmrtivši u njemu neprijateljstvo. 17 I došavši navijesti mir vama koji bijaste daleko i mir onima koji bijahu blizu. 18 Jer po njemu i jedni i drugi imamo pristup k Ocu u jednome Duhu. 19 Tako dakle niste više stranci i pridošlice, nego ste sugrađani svetih i ukućani Božji, 20 nadograđeni na temelju apostola i proroka, a ugaoni je kamen sam Krist Isus. 21 U njemu sva građevina zajedno povezana raste u sveti hram u Gospodinu. 22 U njemu ste i vi zajedno ugrađeni u prebivalište Božje u Duhu.

Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes