A A A A A
Bible Book List

Otkrivenje 8 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Otvaranje sedmoga pečata

A kad otvori sedmi pečat, nastade zatišje na nebu oko pola sata.

I vidjeh sedmoricu anđela koji stoje pred Bogom, te im se dade sedam trubalja. I jedan drugi anđeo dođe i stade pred žrtvenik držeći zlatni kadionik, te mu se dade mnogo kada da ga pridoda molitvama svih svetih na zlatni žrtvenik pred prijestoljem. I uzvinu se kadni dim uza molitve svetih iz anđelove ruke pred Boga. Anđeo tada uzme kadionik i napuni ga ognjem sa žrtvenika te baci na zemlju; i nastadoše gromovi i glasovi i munje i potres.

Prve četiri trublje

A sedam anđela što imaju sedam trubalja pripraviše se da zatrube.

I prvi zatrubi, te nastade tuča i oganj, pomiješani s krvlju; i bjehu bačeni na zemlju. Tada trećina zemlje izgorje, i trećina stabala izgorje i sva zelena trava izgorje.

I drugi anđeo zatrubi, te nešto kao velika gora, ognjem zapaljena, bi bačeno u more. Tada se trećina mora prometnu u krv te izginu trećina stvorenja što žive u moru, i propade trećina lađa.

10 I treći anđeo zatrubi, te pade s neba velika zvijezda, goreći kao zublja; i pade na trećinu rijeka i na izvore voda. 11 A ime je toj zvijezdi Pelin. Trećina se voda prometnu u pelin, i mnogi ljudi pomriješe od voda jer su ogorčale.

12 I četvrti anđeo zatrubi, te bi udarena trećina sunca i trećina mjeseca i trećina zvijezda tako da pomrčaše za trećinu pa nije svijetlila trećina dana, a tako i noć.

13 I vidjeh i začuh nekog orla gdje leti vrh neba i u sav glas viče: »Jao, jao, jao stanovnicima zemaljskim zbog preostalih glasova trublje trojice anđela koji tek što ne zatrube!«

Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes