A A A A A
Bible Book List

Otkrivenje 3 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Crkvi u Sardu

»I anđelu crkve u Sardu napiši: Ovo govori Onaj koji ima sedam duhova Božjih i sedam zvijezda: Znam tvoja djela - imaš ime da živiš, a mrtav si. Budi budan i osnaži ostatak koji samo što ne umre. Doista, nisam našao tvoja djela savršena pred mojim Bogom. Sjeti se dakle što si primio i čuo te to drži i obrati se! Ne ostaneš li dakle budan, doći ću kao kradljivac a da doista nećeš znati u koji ću ti čas doći. Ipak ih imaš nekoliko u Sardu koji svojih haljina ne okaljaše; i oni će hoditi sa mnom u bjelini, jer su dostojni.

Pobjednik će tako biti odjeven u haljine bijele, i zasigurno imena njegova neću izbrisati iz knjige života, i priznat ću ime njegovo pred svojim Ocem i pred njegovim anđelima.

Tko ima uho, neka počuje što Duh govori crkvama!«

Crkvi u Filadelfiji

»I anđelu crkve u Filadelfiji napiši: Ovo govori Sveti, Istiniti, koji ima Davidov ključ; kad on otvori, nitko ne zatvori, i kad on zatvori, nitko ne otvori. Znam tvoja djela. Evo, ostavio sam pred tobom otvorena vrata, koja nitko ne može zatvoriti. Premda je tvoja snaga mala, ipak si održao moju riječ i moga imena nisi zanijekao. Evo, dat ću da neki iz sinagoge Sotonine - koji govore da su Židovi a nisu, nego lažu - evo, prisilit ću ih da dođu i poklone se pred nogama tvojim kako bi spoznali da te ja uzljubih. 10 Budući da si očuvao moju riječ o ustrajnosti, i ja ću tebe očuvati od časa kušnje koji ima doći na sav svijet da iskuša sve stanovnike zemaljske. 11 Dolazim ubrzo! Drži to što imaš da ti ne bi tko vijenca tvojega uzeo.

12 Onaj koji je pobjednik - njega ću učiniti stupom u hramu svojega Boga i van više doista neće izaći. I napisat ću na njemu ime svojega Boga i ime grada svojega Boga, novoga Jeruzalema, koji silazi s neba od mojega Boga, i svoje novo ime.

13 Tko ima uho, neka počuje što Duh govori crkvama!«

Crkvi u Laodiceji

14 »I anđelu crkve u Laodiceji napiši: Ovo govori Amen, Svjedok vjerni i istiniti, Početak Božjeg stvorenja: 15 Znam tvoja djela - nisi ni studen ni vruć. O kad bi bio studen ili vruć! 16 Ali jer si mlak - a ne ni vruć ni studen - izbljuvat ću te iz svojih usta. 17 Jer govoriš: 'Bogat sam, i obogatio sam se, i ništa mi ne treba', a ne znaš da si jadnik, i bijednik, i siromah, i slijep i gol. 18 Savjetujem ti: kupi od mene zlata u ognju žežena da se obogatiš i bijele haljine da se odjeneš, da se ne pokaže tvoja sramotna golotinja; i pÖmasti, da pomažeš svoje oči kako bi vidio. 19 One koje ljubim ja korim i odgajam. Budi dakle revan i obrati se! 20 Evo stojim pred vratima i kucam. Ako tko čuje moj glas i otvori vrata, ući ću tad k njemu i večerati s njim i on sa mnom.

21 Onaj koji je pobjednik - njemu ću dati da sjedne sa mnom na prijestolju mojemu, kao što i ja pobijedih i sjedoh s Ocem svojim na prijestolje njegovo.

22 Tko ima uho, neka počuje što Duh govori crkvama!«

Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes