A A A A A
Bible Book List

Otkrivenje 20 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Tisućgodišnje kraljevstvo

20 I vidjeh anđela gdje silazi s neba s ključem Bezdana i s velikim verigama u svojoj ruci. On tad zgrabi Zmaja, Staru zmiju - to je Đavao i Sotona - te ga sveza na tisuću godina. I baci ga u Bezdan te zatvori i zapečati nad njim, da ne bi više zaveo narode dok se ne navrši tisuću godina; poslije toga treba biti odriješen na malo vremena. Tada vidjeh prijestolja - i sjedoše na njih i bi im predan sud - i duše onih kojima bijahu odrubili glave zbog svjedočanstva Isusova i zbog riječi Božje, i one koji se ne pokloniše Zvijeri ni liku njezinu te ne primiše žiga na čelo ni na svoju ruku; oni oživješe i zakraljevaše s Kristom na tisuću godina. Ostali mrtvi ne oživješe dok se ne navrši tisuća godina. To je ono prvo uskrsnuće. Blažen i svet tko ima udio u ovom prvom uskrsnuću! Nad njima druga smrt nema vlasti, nego će biti svećenici Božji i Kristovi i kraljevati s njime tisuću godina.

Sotona bačen u jezero ognjeno

A kad se navrši tisuća godina, Sotona će biti odriješen iz svoje tamnice i izaći će da zavede narode sa sva četiri ugla zemlje, Goga i Magoga, i okupi ih za boj; brojni su kao pijesak morski. I razlegoše se širom zemlje te opkoliše tabor svetih i ljubljeni Grad. I s neba se spusti oganj i proždrije ih.[a] 10 A Đavao, njihov Zavodnik, bi bačen u jezero ognjeno i sumporno, gdje već bijahu Zvijer i Lažni prorok. I bit će mučeni dan i noć u vijeke vjekova.

Sud

11 I vidjeh veliko bijelo prijestolje i Onoga koji na njemu sjedi. Pred njegovim se licem ukloniše zemlja i nebo, i ni mjesta im se ne nađe. 12 I vidjeh mŕtve, velike i male, gdje stoje pred prijestoljem; i svici se otvoriše. I bi otvoren jedan drugi svitak - koji je Knjiga života. Tada mrtvima bi suđeno po onome što je zapisano u svicima - po djelima njihovim. 13 I more predade svoje mrtve, i Smrt i Podzemlje predadoše svoje mrtve; i svakomu bi suđeno po njegovim djelima. 14 A Smrt i Podzemlje bili su bačeni u ognjeno jezero. Ovo ognjeno jezero - to je druga smrt. 15 I tko god se ne nađe zapisan u knjizi života, bačen bi u ognjeno jezero.

Footnotes:

  1. Otk 20,9 Neki rukopisi ispred »s neba«, umeću: »od Boga«.
Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes