A A A A A
Bible Book List

Otkrivenje 12 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Žena i Zmaj

12 I veliki se znamen pokaza na nebu: Žena zaodjenuta suncem, mjesec ispod njezinih nogu, a vijenac od dvanaest zvijezda na njezinoj glavi. I trudna je, i viče trpeći trudove i muke rađanja. Tad se pokaza drugi znamen na nebu, i gle: Zmaj velik, ognjen, sa sedam glava i deset rogova, a na njegovim glavama sedam kruna; rep njegov povuče trećinu nebeskih zvijezda i baci ih na zemlju. I Zmaj stajaše pred Ženom koja tek što ne rodi da joj, čim rodi, proždre Dijete. I porodi sina, muško, koji će upravljati svim narodima željeznom palicom. I njezino Dijete bi odneseno k Bogu i njegovu prijestolju. A Žena pobježe u pustinju, onamo gdje joj je Bog pripravio sklonište, da bude zbrinuta ondje tisuću dvjesta i šezdeset dana.

I nastade rat na nebu: Mihael i njegovi anđeli morali su zaratiti sa Zmajem; Zmaj zaratova - i anđeli njegovi - ali ne nadjača, niti se više za njih nađe mjesta na nebu. I bi zbačen Zmaj veliki, Stara zmija, ona koju nazivaju Đavao i Sotona, Zavodnik cijeloga svijeta; zbačen bi na zemlju, i njegovi su anđeli zbačeni s njime. 10 I začuh na nebu jaki glas:

»Sada nastade
spasenje i moć i kraljevstvo
Boga našega
i vlast
Pomazanika njegova!
Jer zbačen je tužitelj naše braće,
onaj koji ih dan i noć optuživaše
pred Bogom našim.
11 A oni ga pobijediše
krvlju Jaganjčevom i riječju
svojega svjedočanstva.
I ne omilje im život
- čak ni pred smrću.
12 Stoga se veselite nebesa
i vi koji nastavate u njima!
Jao zemlji i moru,
jer Đavao siđe k vama
u velikom bijesu,
znajući da malo vremena ima!«

13 A kad Zmaj vidje da je zbačen na zemlju, stade progoniti Ženu koja je porodila muško. 14 Ženi se tada dadoše dvoja krila velikoga orla kako bi odletjela u pustinju u svoje sklonište, gdje je, daleko od Zmije, bila zbrinuta jedno vrijeme i dva vremena i pola vremena. 15 Tada Zmija izbaci iz svojih usta za Ženom vodu kao rijeku, kako bi je rijeka odnijela. 16 Ali zemlja pomože Ženi te otvori svoja usta i proguta rijeku koju Zmaj izbaci iz svojih usta. 17 I Zmaj se razgnjevi na Ženu te ode i zapodjenu rat s ostatkom njezina potomstva - s onima koji drže zapovijedi Božje i imaju svjedočanstvo Isusovo.

18 I stade na morski žal.[a]

Footnotes:

  1. Otk 12,18 Neki rukopisi umjesto »stade«, imaju: »stadoh«. Također, neki prijevodi tada stavljaju ovaj redak na početak 13. poglavlja (13,1).
Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes