A A A A A
Bible Book List

Druga poslanica Timoteju 1 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Naslov i pozdrav

Pavao, apostol Krista Isusa po volji Božjoj, prema obećanju života koji je u Kristu Isusu, Timoteju, ljubljenom sinu: milost, milosrđe i mir od Boga Oca i Krista Isusa, Gospodina našega.

Zahvala Bogu

Zahvalan sam Bogu komu, još od svojih predaka, služim čiste savjesti, neprestance te spominjući u svojim molitvama noću i danju. Sjećam se tvojih suza i čeznem te vidjeti da se ispunim radošću imajući na pameti tvoju neprijetvornu vjeru, onu koja je najprije prebivala u tvojoj baki Loidi i tvojoj majci Euniki, a uvjeren sam da je i u tebi.

Raspiruj milosni dar Božji

Zbog toga te podsjećam da raspiruješ milosni dar Božji što je u tebi po polaganju mojih ruku. Jer nije nam Bog dao duha bojažljivosti, nego sile, ljubavi i umjerenosti. Ne stidi se dakle svjedočanstva Gospodina našega, ni mene, njegova sužnja, nego se zlopati zajedno sa mnom za Evanđelje, po sili Boga koji nas je spasio i svetim pozivom pozvao, ne po našim djelima, nego po svojemu naumu i milosti koja nam je dana u Kristu Isusu prije vječnih vremena, 10 a sada se očitovala pojavljenjem Spasitelja našega Krista Isusa. On Öbesnaži smrt, a zasja životom i neraspadljivošću - po Evanđelju 11 za koje sam ja postavljen propovjednikom i apostolom i učiteljem.[a] 12 Zbog toga ovo i trpim ali se ne stidim; doista, znam komu sam povjerovao i uvjeren sam da je on moćan sačuvati povjereni mi polog za onaj Dan. 13 Uzorom neka ti budu zdrave riječi što si ih od mene čuo, u vjeri i ljubavi što su u Kristu Isusu. 14 Dobri polog što ti je povjeren čuvaj po Duhu Svetom koji prebiva u nama.

Vijesti

15 Svi koji su u Aziji, to znaš, okrenuše se od mene; među njima Figel i Hermogen. 16 Neka bi Gospodin dao milosrđe Oneziforovu domu, jer mi je često duh podizao i nije se stidio mojih okova, 17 već me je, došavši u Rim, usrdno potražio i pronašao. 18 Dao mu Gospodin da nađe milosrđe kod Gospodina u onaj Dan. A koliko mi je u Efezu poslužio, ti vrlo dobro znaš.

Footnotes:

  1. 2Tim 1,11 Iza »učiteljem«, neki rukopisi dodaju: »pogana«.
Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes