A A A A A
Bible Book List

Druga poslanica Solunjanima 2 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Dan Gospodnji

A molimo vas, braćo, što se tiče dolaska Gospodina našega Isusa Krista i našeg okupljanja oko njega, ne dajte se brzo smesti u svome shvaćanju, ili se uznemiriti, ni kakvim duhom, ni kakvom riječju, a ni kakvom navodno našom poslanicom, kao da je već sada Dan Gospodnji. Neka vas nitko ne zavede ni na koji način. Jer ako prije ne dođe onaj otpad i ne otkrije se Čovjek bezakonja, Sin propasti,[a] Protivnik, onaj koji se uzoholjuje nada svime što se zove Bog ili svetinja, te će i u hram Božji zasjesti, predstavljajući se da je on Bog ... Ne sjećate li se da sam vam to kazivao dok sam još bio kod vas? I znate što ga sada zadržava da bi se otkrio tek u svoje vrijeme. Jer tajna bezakonja već djeluje, samo ima tko ga sada zadržava dok ne bude uklonjen. A tada će se otkriti Bezakonik, koga će Gospodin Isus pogubiti dahom svojih usta i uništiti pojavljenjem svojega dolaska,[b] njega, čiji je dolazak po djelovanju Sotone, sa svom silom i lažnim znamenjima i čudesima, 10 i sa svakim nepravednim zavaravanjem onih koji propadaju zato što ljubavi prema istini ne prihvatiše da bi se spasili. 11 I stoga im Bog šalje zabludno djelovanje da oni laži povjeruju, 12 kako bi bili osuđeni svi koji ne povjerovaše istini, nego pristadoše uz nepravednost.

Budite postojani

13 A mi smo dužni zahvaljivati Bogu uvijek za vas, od Gospodina ljubljena braćo, što vas, kao prvine, odabra Bog za spasenje posvećenjem Duha i vjerom u istinu.[c] 14 Na to vas i pozva našim Evanđeljem, na posjedovanje slave Gospodina našega Isusa Krista. 15 Tako dakle, braćo, budite postojani i držite se predaja u kojima ste poučeni, bilo našom riječju ili poslanicom. 16 A sam Gospodin naš Isus Krist i Bog Otac naš, koji nas uzljubi i po milosti dade vječno ohrabrenje i dobru nadu, 17 neka bi ohrabrio vaša srca i utvrdio vas u svakome dobrome djelu i riječi.

Footnotes:

  1. 2Sol 2,3 Umjesto »Čovjek bezakonja«, neki rukopisi imaju: »Čovjek grijeha«.
  2. 2Sol 2,8 »Isus« - autentičnost nije potvrđena u svim najvažnijim rukopisima. Također, umjesto »pogubiti«, neki rukopisi imaju: »proždrijeti«.
  3. 2Sol 2,13 Umjesto »kao prvine /grč. aparhen/«, neki rukopisi imaju: »od početka /grč. ap' arhes/«.
Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes