A A A A A
Bible Book List

Druga poslanica Korinćanima 6 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Poslužitelji Božji

Kao suradnici opominjemo vas da ne primite uzalud milost Božju. Jer On kaže: »U vrijeme milosti usliših te i u dan spasenja pomogoh ti.« Evo, sad je povoljno vrijeme, evo, sad je dan spasenja! Ni u čemu ne dajemo nikakve sablazni, da se ne kudi ova služba, nego se u svemu pokazujemo kao poslužitelji Božji: u velikoj ustrajnosti, u nevoljama, u potrebama, u tjeskobama, pod udarcima, u tamnicama, u bunama, u naporima, u bdjenjima, u postovima; u čistoti, u znanju, u velikodušnosti, u dobroti, u Duhu Svetomu, u ljubavi neprijetvornoj; u riječi istine, u sili Božjoj; oružjem pravednosti zdesna i slijeva; po slavi i sramoti; po zlu i dobru glasu; kao zavodnici, a istiniti; kao nepoznati, a poznati; kao umirući, a evo živimo; kao kažnjavani, a neubijeni; 10 kao žalosni, a uvijek radosni; kao siromašni, a mnoge obogaćujući; kao oni koji ništa nemaju, a posjeduju sve.

11 Usta su naša otvorena vama, Korinćani, srce naše širom rastvoreno! 12 Nije vama tijesno u nama, ali je tijesno u vašim grudima. 13 Zauzvrat - kao djeci govorim - raširite se i vi!

Ne ujarmljivati se s nevjernicima

14 Ne ujarmljujte se s nevjernicima. Jer što je pravednosti i bezakonju zajedničko? Ili kakvo je zajedništvo svjetla s tamom? 15 A kakav sklad Krista s Belijarom? Ili kakav je dio vjerniku s nevjernikom? 16 Kakav je pak sporazum hramu Božjem s idolima? Jer mi smo hram Boga živoga, kao što reče Bog: »Obitavat ću u njima, i među njima hoditi, i bit ću njihov Bog, i oni će biti moj narod.[a] 17 Zato izađite iz njihove sredine i odvojite se, govori Gospodin, i nečisto ne dotičite, i ja ću vas primiti. 18 I bit ću vam Otac, i vi ćete mi biti sinovi i kćeri, govori Gospodin, Svevladar.«

Footnotes:

  1. 2Kor 6,16 Umjesto »mi smo«, neki rukopisi imaju: »vi ste«.
Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes