A A A A A
Bible Book List

Druga poslanica Korinćanima 3 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Počinjemo li opet sami sebe preporučivati? Ili trebamo, kao neki, preporučna pisma za vas ili od vas? Vi ste naše pismo upisano u našim srcima, koje znaju i čitaju svi ljudi. Očitovani ste kao pismo Kristovo, kojemu mi poslužismo, napisano ne crnilom, nego Duhom Boga živoga, ne na kamenim pločama, nego na mesnim pločama srdaca.

Novi Savez

Takvo pouzdanje imamo po Kristu u Boga. Ne kao da smo sami, kao od sebe samih, sposobni bilo što pomisliti, nego je naša sposobnost od Boga, koji nas i osposobi za poslužitelje novoga Saveza, ne slova, nego Duha; jer slovo ubija, a Duh oživljuje.

Ako se pak služba smrti, slovima uklesana u kamenju, pojavi u slavi tako da sinovi Izraelovi nisu mogli pogledati u lice Mojsijevo zbog prolazne slave njegova lica, u koliko će većoj slavi služba Duha biti? Jer ako je u službi osude slava, mnogo je izobilnija slava službe pravednosti. 10 Ono, naime, što je bilo proslavljeno u tom pogledu i nije bilo proslavljeno, zbog slave koja to nadmašuje. 11 Jer ako je po slavi ono prolazno, mnogo je više u slavi ovo što ostaje. 12 Imajući dakle takvu nadu, nastupamo s velikom smjelošću, 13 a ne kao Mojsije, koji preko svojega lica stavljaše pokrivalo da sinovi Izraelovi ne vide svršetak onoga prolaznoga. 14 Ali je njihova pamet otvrdnula, jer sve do današnjega dana isto pokrivalo ostaje pri čitanju Staroga zavjeta - ne bi im otkriveno da se ono u Kristu odbacuje. 15 Štoviše, sve do danas, kad se čita Mojsije, pokrivalo leži na njihovu srcu. 16 Kad se pak tko obrati Gospodinu, pokrivalo se uklanja. 17 Gospodin je Duh, a gdje je Duh Gospodnji, ondje je sloboda. 18 A svi mi, koji otkrivenim licem odrazujemo slavu Gospodnju, preobražavamo se u istu sliku iz slave u slavu; po Gospodinu, Duhu.

Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes