A A A A A
Bible Book List

Druga poslanica Korinćanima 2 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Odlučih, naime, u sebi da neću opet doći k vama sa žalošću. Jer ako ja žalostim vas, tko će onda mene razveseliti ako ne onaj koga ja žalostim? Zato i to napisah da me ne bi, kada dođem, ražalostili oni koji bi me trebali obradovati. Uzdam se u sve vas da je moja radost - radost sviju vas. Jer sam vam pisao iz velike nevolje i tjeskobe srca, s mnogo suza, ne da se ražalostite, nego da upoznate ljubav koje za vas imam u izobilju.

Ali ako me je tko ražalostio, nije ražalostio mene, nego donekle - da ne pretjerujem - sve vas. Takvomu je dostatna ona kazna od većine, te mu tako, naprotiv, vi radije oprostite i utješite ga, da ga prekomjerna žalost ne bi zatrla. Zato vas molim da potvrdite ljubav prema njemu. Jer sam vam zato i pisao da bih ispitao vašu prokušanost, jeste li u svemu poslušni. 10 A komu vi što oprostite, tomu i ja; jer i ja, ako sam imao komu oprostiti, oprostio sam radi vas - pred Kristom, 11 da nas ne bi iskoristio Sotona, jer nam njegove namjere nisu neznane.

Apostolovo služenje

12 A kada poradi Evanđelja Kristova dođoh u Troadu, premda su mi se otvorila vrata u Gospodinu, 13 nisam imao smirenja u svojemu duhu, jer ne nađoh svojega brata Tita - nego oprostivši se s njima, pođoh u Makedoniju. 14 Bogu pak hvala koji nas uvijek u pobjedonosnoj povorci vodi u Kristu i po nama na svakom mjestu širi miris svoje spoznaje. 15 Mi smo, doista, Kristov miomiris Bogu među onima koji se spasavaju i među onima koji propadaju: 16 jednima miris iz smrti u smrt, a drugima miris iz života u život. I tko je za ovo podoban? 17 Jer mi nismo kao oni mnogi koji trguju riječju Božjom, nego s iskrenošću govorimo, kao od Boga pred Bogom, u Kristu.

Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes