A A A A A
Bible Book List

Druga Ivanova poslanica Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Naslov i pozdrav

Starješina, izabranoj Gospođi i njezinoj djeci, koju ja ljubim u istini - i ne samo ja nego i svi koji istinu poznaju - poradi istine koja ostaje u nama i bit će s nama dovijeka. Neka s nama bude milost, milosrđe i mir od Boga Oca i od Isusa Krista Sina Očeva u istini i ljubavi![a]

Jedni druge ljubiti

Veoma se obradovah što sam među tvojom djecom našao one koji žive u istini, kao što primismo zapovijed od Oca. A sada te molim, Gospođo - ne kao da ti novu zapovijed pišem, nego onu koju smo imali od početka - da ljubimo jedni druge. A ovo je ljubav: da hodimo po njegovim zapovijedima. Ovo je zapovijed kao što ste čuli od početka - da u njoj hodite.

Zavodnici

Jer u svijet izađoše mnogi zavodnici koji ne ispovijedaju Isusa Krista koji dolazi u tijelu. To je zavodnik i Antikrist. Pazite sebe, da ne izgubite ono što smo radom postigli, nego da primite punu plaću. Tko god požuri naprijed i ne ostane u Kristovu nauku, nema Boga; tko ostaje u nauku, taj ima i Oca i Sina. 10 Ako tko dolazi k vama i ne donosi taj nauk, ne primajte ga u kuću i ne pozdravljajte ga; 11 jer tko ga pozdravi, sudionik je u njegovim zlim djelima.

Završetak

12 Premda bih vam mnogo imao pisati, ipak ne htjedoh na papiru i crnilom, već se nadam da ću se pojaviti kod vas te iz usta k ustima govoriti da vaša radost bude potpuna.

13 Pozdravljaju te djeca tvoje izabrane Sestre.[b]

Footnotes:

  1. 2Iv 1,3 Neki rukopisi ispred »Isusa«, umeću: »Gospodina«.
  2. 2Iv 1,13 Neki rukopisi dodaju na kraju: »Amen.«
Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)

Copyright © 2001 by Life Center International

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes