A A A A A
Bible Book List

Zakariás 6 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version (ERV-HU)

Az ég négy szele

Azután ismét fölnéztem, és négy harci szekeret láttam, amelyek két bronzhegy közül jöttek elő. Az elsőt vörös lovak húzták, a másodikat feketék, a harmadikat fehérek, a negyediket pedig szürkék. Megkérdeztem az angyalt, aki beszélt velem: Uram, mit jelent ez?

Ezt felelte: „Ez az ég négy szele[a]. Az egész föld Urának színe előtt állnak, hogy parancsait teljesítsék. Most jöttek ki onnan, és indulnak a négy világtáj felé. A fekete lovak szekere észak földjére indul, s a fehérek követik őket[b]. A szürkék a déli földre mennek.”

Ezek az erős lovak türelmetlenül várták, hogy útjukra indulhassanak, ezért az angyal szólt nekik: „Menjetek, járjátok be a földet!” Ekkor elindultak, hogy bejárják a földet.

Majd valaki kiáltott nekem: „Nézd azokat, amelyek észak földjére mentek! Ők lecsendesítették haragomat.”[c]

Prófécia a Csemetéről

Ezt az üzenetet kaptam az Örökkévalótól: 10 „Heldaj, Tobíjjá és Jedajá ajándékot hoztak a Babilóniában élő száműzöttektől.[d] Most hát, Zakariás, még a mai napon menj el Jósíjjá, Cefanjá fia házához, hogy találkozz ezzel a három férfival! 11 Vedd át tőlük az ezüstöt és az aranyat, és készíttess abból koronát! Azzal pedig koronázd meg Jósua főpapot, Jócádák fiát, 12 és mondd neki:

»Ezt mondja az Örökkévaló, a Seregek Ura:

Nézzétek a férfit,
    kinek neve Csemete![e]
Naggyá növekszik,
    és fölépíti az Örökkévaló Templomát.
13 Bizony, ő lesz az,
    aki fölépíti az Örökkévaló Templomát!
Dicsőségben ül trónján,
    és királyként uralkodik.
Bizony, papként fog ülni trónján!
    A kettő között pedig békesség
    és harmónia uralkodik.«

14 Ezután a koronát tegyétek az Örökkévaló Templomának kincsei közé, és őrizzétek meg! Emlékeztessen mindenkit Heldajra, Tobíjjára, Jedajára és Jósijjá, Cefanjá fia vendégszeretetére.

15 Akik távol laknak, azok közül is eljönnek, és segítenek majd az Örökkévaló Templomát építeni.”

Amikor ezek megtörténnek, akkor majd felismeritek és megértitek, hogy engem az Örökkévaló, a Seregek Ura küldött hozzátok ezzel az üzenettel!

Bizony így lesz ez, ha engedelmesen hallgattok az Örökkévalónak, Isteneteknek szavára!

Footnotes:

  1. Zakariás 6:5 szele Azt is jelentheti: „szelleme”. A négy szél gyakran azt jelenti: „a négy égtáj felől, vagy minden irányból fújó szél”.
  2. Zakariás 6:6 követik őket Azt is jelentheti: „nyugat felé mennek”.
  3. Zakariás 6:8 lecsendesítették haragomat Azt is jelentheti: „megnyugtatták szellememet”, vagy „végrehajtották azt, amit rájuk bíztam, az északi ország megbüntetését”.
  4. Zakariás 6:10 Babilóniában élő száműzöttektől Vagyis azoktól, akiket Izráel népe közül száműzetésbe hurcoltak, és akkor még mindig Babilóniában éltek.
  5. Zakariás 6:12 Csemete Jelentheti azt is: „gyökérsarj”, vagy egyszerűen „kis fácska, facsemete”.
Hungarian Bible: Easy-to-Read Version (ERV-HU)

Copyright © 2003, 2012 by World Bible Translation Center

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes