A A A A A
Bible Book List

Uppenbarelseboken 3 Nya Levande Bibeln (SVL)

Brevet till församlingen i Sardes

Skriv detta brev till ledaren för församlingen i Sardes:Detta budskap kommer till dig från honom som har Guds sju andar och de sju stjärnorna.Jag vet att du är känd som en levande och aktiv församling, men du är död!

Nu måste du vakna upp! Stärk det lilla liv som finns kvar - för också det är nära att slockna. Dina handlingar är långt ifrån riktiga i Guds ögon.

Gå tillbaka till vad du först hörde och trodde. Håll stadigt fast vid det, vänd om, och kom tillbaka till mig. Om du inte gör det, ska jag komma till dig plötsligt, oväntat som en tjuv, och straffa dig.

Trots detta finns det några också i Sardes, som inte har fläckat ner sina kläder med världens orenhet. De ska vandra med mig, klädda i vita kläder, för de har verkligen förtjänat det.

Alla som segrar ska få vita kläder, och jag ska inte stryka ut deras namn ur livets bok, utan jag ska inför min Far och hans änglar förklara att de tillhör mig.

Om du kan höra, så lyssna till vad Anden säger till församlingarna.

Brevet till församlingen i Filadelfia

Skriv detta brev till ledaren för församlingen i Filadelfia:Detta budskap kommer till dig från honom som är helig och sann och som har Davids nyckel. Han öppnar och ingen annan kan stänga, han stänger och ingen annan kan öppna.

Jag känner till ditt arbete: Du är inte stark, men du har hållit fast vid mitt ord, och du har inte förnekat mitt namn. Därför har jag öppnat en dörr för dig, som ingen kan stänga.

Lyssna nu! Det ska komma människor till dig som påstår att de är fromma och gudfruktiga. Men de ljuger. I verkligheten går de Satans ärenden. Men jag ska tvinga dem att falla ner för dina fötter och erkänna att det är dig jag älskar.

10 Eftersom du har lyssnat till mitt ord och varit uthållig, ska jag skydda dig från den tid av stora plågor och frestelser som ska komma över världen för att sätta alla levande varelser på prov.

11 Se, jag kommer snart! Håll stadigt fast vid det du har, så att ingen tar ifrån dig din segerkrans.

12 Den som segrar ska jag göra till en pelare i Guds tempel. Han kommer att vara trygg och behöver inte längre gå ut därifrån. Och jag ska skriva min Guds namn på honom, och han ska vara medborgare i min Guds stad - det nya Jerusalem, som kommer ner från himlen, från Gud. Och mitt nya namn ska vara skrivet på honom.

13 Om du kan höra, så lyssna till vad Anden säger till församlingarna.

Brevet till församlingen i Laodikeia

14 Skriv detta brev till ledaren för församlingen i Laodikeia:Detta budskap kommer från honom som står fast, det trofasta och sanna vittnet, den ursprungliga källan till Guds skapelse.

15 Jag känner dig väl - du är varken varm eller kall! Jag önskar att du var det ena eller det andra.

16 Men eftersom du bara är ljum ska jag spotta ut dig ur min mun!

17 Du säger: 'Jag är rik och har allt jag önskar! Jag behöver inte något mer!' Och du förstår inte att du andligt sett är eländig och bedrövlig - fattig, blind och naken.

18 Mitt råd till dig är att du köper rent guld av mig, guld som har renats genom eld. Först då kommer du att bli verkligt rik. Du bör också köpa vita, rena kläder av mig, så att du inte behöver gå naken och skämmas. Dessutom bör du hämta salva hos mig, för att smörja dina ögon med, så att du får tillbaka din syn.

19 Jag fostrar och straffar ständigt alla som jag älskar. Därför måste jag straffa dig, om du inte vänder om från din likgiltighet. Bli därför brinnande och ivrig på nytt!

20 Se! Jag har stått vid dörren länge nu, och jag knackar ständigt på. Om någon hör min röst och öppnar dörren, så ska jag komma in och dela gemenskapen med honom och han med mig.

21 Alla som segrar över det onda, ska få sitta bredvid mig på min tron, på samma sätt som jag som segrare tog min plats bredvid min Far på hans tron.

22 Om du kan höra, så lyssna till vad Anden säger till församlingarna.

Nya Levande Bibeln (SVL)

Nya Levande Bibeln (Swedish New Living Bible)
Copyright © 1974, 1977, 1987, 1995, 2003, 2004 by Biblica, Inc.®
Used by permission. All rights reserved worldwide.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes