A A A A A
Bible Book List

Uppenbarelseboken 2 Nya Levande Bibeln (SVL)

Brevet till församlingen i Efesos

Skriv ett brev till ledaren för församlingen i Efesos och säg honom detta:Detta är ett budskap från honom, som går omkring i sina församlingar och som håller dess ledare i sin högra hand.Han säger till dig:

Jag vet hur många goda gärningar du gör. Jag har sett ditt intensiva arbete och ditt tålamod. Jag vet att du inte tolererar synd bland dina medlemmar. Jag vet att du noga har granskat dem som påstår att de är apostlar, men inte är det. Du har förstått att de ljuger.

Du har tålmodigt lidit för mig, och inte gett upp.

Ändå finns det något som inte är som det ska vara: Du älskar mig inte längre som du gjorde från början.

Tänk på den första tidens kärlek - vilken skillnad mot nu! Vänd om, kom tillbaka till mig och gör vad du gjorde förr. Annars kommer jag och flyttar din ljusstake från dess plats.

Men detta är bra hos dig: Du hatar de fräcka nikolaiternas handlingar, precis som jag gör.

Om du kan höra, så lyssna till vad Anden säger till församlingarna: Alla som segrar ska jag låta äta frukt från livets träd i Guds paradis.

Brevet till församlingen i Smyrna

Skriv detta brev till ledaren för församlingen i Smyrna: Detta budskap kommer från honom som är den förste och den siste, som var död men kom tillbaka till livet.

Jag vet hur mycket du lider för Herren. Jag vet också hur de som är emot dig förtalar dig, de som säger att de är judar - Guds barn - men inte är det, för de går Satans ärenden.

10 Oroa dig inte för de lidanden som väntar dig. Djävulen kommer nämligen snart att kasta några av er i fängelse för att pröva er. Ni kommer att bli förföljda under tio dagar! Stå fast vid er tro till och med när ni möter döden, och jag ska ge er livets segerkrans.

11 Om du kan höra, så lyssna till vad Anden säger till församlingarna: den som segrar ska inte komma under Guds dom.

Brevet till församlingen i Pergamon

12 Skriv detta brev till ledaren för församlingen i Pergamon:Detta budskap kommer från honom som har det skarpa och dubbelsidiga svärdet.

13 Jag vet mycket väl att du bor i den stad där Satan har sin tron. Trots detta har du förblivit trogen mot mig, och vägrat att förneka mig, till och med när Satans anhängare gjorde mitt trogna vittne Antipas till martyr mitt ibland er.

14 Och ändå har jag något emot dig. Du accepterar att det finns några bland er, som handlar likt Bileam - Bileam, som undervisade Balak om hur man skulle få Israels folk på fall genom att leda dem in i sexuella synder och uppmuntra dem att äta kött som offrats åt avgudar.

15 Ja, det finns verkligen några bland er som följer i nikolaiternas fotspår.

16 Vänd om! Annars ska jag oväntat komma till dig och strida mot dem med min muns svärd.

17 Om du kan höra, så lyssna till vad Anden säger till församlingarna: Alla som segrar över det onda ska få äta bröd från himlen. Och jag ska ge var och en en vit sten, och på stenen ska jag gravera in ett nytt namn, som ingen annan känner än den som får det.

Brevet till församlingen i Thyatira

18 Skriv detta brev till ledaren för församlingen i Thyatira:Detta budskap kommer från Guds Son, vars ögon är som genomträngande eldslågor och vars fötter skiner som guld.

19 Jag ser alla dina goda handlingar - din omtanke om de fattiga, dina gåvor till dem och ditt tjänande. Jag känner också till din kärlek, din tro och ditt tålamod, och i dag är ditt engagemang större än någonsin.

20 Ändå har jag detta emot dig: Du tillåter kvinnan Isebel, som själv kallar sig profetissa, att förföra mina tjänare till att leva i omoral och till att äta kött som har offrats till avgudar.

21 Lyssna nu noga till vad jag säger:

22 Jag ska lägga henne på sjukbädden tillsammans med alla hennes omoraliska efterföljare. Där ska de få uppleva olidliga plågor, om de inte vänder om till mig och ångrar sin synd med henne.

23 Och hennes barn ska drabbas av döden. Och alla församlingar ska få veta, att jag är den som genomskådar människorna och känner deras hemligaste tankar och önskningar. Och jag ska ge var och en av er den lön han förtjänar.

24-25 När det gäller er andra i församlingen i Thyatira, ni som inte har följt denna falska lära (dessa djupare sanningar, som de kallar det - Satans djupheter är vad det är), så tänker jag inte kräva något mer av er. Håll bara stadigt fast vid vad ni har tills jag kommer.

26 Åt alla som segrar över ondskan och som fortsätter att göra det som är min vilja ända till slutet, ska jag ge makt över folken.

27 De ska styra dem med järnhand, och få samma makt att regera över dem som jag fått av min Far. De ska krossas som en lerkruka som slås i småbitar.

28 Och jag ska ge honom morgonstjärnan!

29 Om du kan höra, lyssna till vad Anden säger till församlingarna.

Nya Levande Bibeln (SVL)

Nya Levande Bibeln (Swedish New Living Bible)
Copyright © 1974, 1977, 1987, 1995, 2003, 2004 by Biblica, Inc.®
Used by permission. All rights reserved worldwide.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes