A A A A A
Bible Book List

Romarbrevet 15:18-33 Svenska Folkbibeln 2015 (SFB15)

18  Jag vågar inte tala om annat än det som Kristus har gjort genom mig för att föra hedningarna till lydnad, genom ord och gärning[a], 19  genom kraften i tecken och under, genom Andens kraft. Så har jag från Jerusalem och runt omkring ända till Illyrien[b] överallt predikat Kristi evangelium.

20  Jag har satt en ära i att förkunna evangeliet där Kristi namn ännu inte är känt, så att jag inte bygger på en grund som någon annan har lagt. 21 Det står ju skrivet: De som inte har fått budskapet om honom ska se, och de som inte har hört ska förstå.[c]

Apostelns resplaner

22  Det är därför som jag många gånger har varit förhindrad att komma till er. 23  Men nu har jag inte längre någon uppgift i de här regionerna, och jag har längtat i många år efter att besöka er 24  när jag reser till Spanien. Jag hoppas få träffa er på genomresan och bli utrustad för resan dit, efter att först en tid ha haft glädjen att vara tillsammans med er.

25  Men nu reser jag till Jerusalem med hjälpen till de heliga. 26  Makedonien och Achaia har nämligen bestämt sig för att göra en insamling till de fattiga bland de heliga i Jerusalem. 27  Så har de bestämt, och de står också i skuld till dem. För om hedningarna har fått del i deras andliga goda, så är de också skyldiga att betjäna dem med sitt materiella goda. 28 När jag har slutfört detta och på ett säkert sätt överlämnat den gåvan[d] till dem ska jag resa till Spanien och besöka er på vägen. 29  Och jag vet att när jag kommer till er, så kommer jag med Kristi välsignelse i fullt mått.

30  Jag uppmanar er, bröder, för vår Herre Jesu Kristi skull och för den kärlek som Anden ger, att kämpa tillsammans med mig genom att be till Gud för mig. 31  Be att jag blir räddad från dem i Judeen som inte tror och att hjälpen jag har med mig till Jerusalem blir väl mottagen av de heliga. 32  Då ska jag med glädje komma till er, om Gud vill, och vila ut tillsammans med er.

33  Fridens Gud vare med er alla. Amen.

Footnotes:

  1. 15:18 lydnad, genom ord och gärning   Annan översättning: "lydnad i ord och gärning".
  2. 15:19 Illyrien   Området längs Adriatiska havets östkust.
  3. 15:21 Jes 52:15 (Septuaginta).
  4. 15:28 gåvan   Ordagrant: "frukten". Dvs resultatet av insamlingen.
Svenska Folkbibeln 2015 (SFB15)

Svenska Folkbibeln 2015, Copyright © 2015 by Svenska Folkbibeln Foundation

1 Korintierbrevet 3:10 Svenska Folkbibeln 2015 (SFB15)

10  Med den nåd som Gud gett mig har jag som en kunnig byggmästare lagt grunden, och nu bygger en annan vidare på den. Men var och en måste tänka på hur han bygger.

Svenska Folkbibeln 2015 (SFB15)

Svenska Folkbibeln 2015, Copyright © 2015 by Svenska Folkbibeln Foundation

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes