A A A A A
Bible Book List

Matteus 28En Levende Bok (LB)

HAN ER OPPSTANDEN

28 Tidlig neste morgen, da det grydde av dag, gikk Maria Magdalena og den andre Maria ut til graven.

Plutselig ble det et stort jordskjelv, og en Herrens engel kom ned fra himmelen og rullet til side steinen og satte seg på den. Ansiktet hans skinte som lynet, og klærne hans var strålende hvite. Vaktene skalv av redsel da de så ham, og de falt om og ble liggende som døde.

Da talte engelen til kvinnene: «Ikke være redde, jeg vet at dere se etter Jesus, som ble korsfestet. Men han er ikke her! Han er stått opp igjen, akkurat som han sa at han skulle. Kom inn og se hvor han lå ... Skynd dere, gå og fortell disiplene at han er stått opp fra de døde, og at han går til Galilea for å møte dem der. Det er mitt budskap til dem.»

Kvinnene løp fra graven. De var svært oppskremte, men også veldig glade. De styrtet av sted for å finne disiplene, så de kunne fortelle dem engelens budskap.

Og mens de løp, sto plutselig Jesus foran dem!

«God morgen,» sa han. Da falt de til jorden, grep ham om føttene og tilbad ham.

10 Jesus sa til dem: «Vær ikke redde! Gå og si til mine brødre at de straks skal dra til Galilea, så de kan møte meg der.»

11 Mens kvinnene var på vei til byen, gikk noen fra tempelpolitiet, som hadde voktet graven, til øversteprestene og fortalte det som var skjedd. 12 Det ble innkalt til et møte, og her ble det bestemt at man skulle bestikke politiet til å si at de hadde sovet. Så hadde disiplene til Jesus kommet og stjålet kroppen hans om natten.

14 «Hvis guvernøren får høre om det, skal vi stå på deres side, og alt skal gå bra. Dere kan være helt trygge.»

15 Politiet tok da imot bestikkelsen og sa det de var bedt om å si. Historien spredtes vidt og bredt blant jødene, og de tror på den fremdeles.

16 Så drog de elleve disiplene til Galilea, til det fjellet der Jesus hadde sagt de skulle finne ham. 17 Der møtte de ham og tilbad ham – men noen av dem var ikke helt sikre på om det virkelig var Jesus.

18 Han sa til disiplene sine: «All myndighet i himmel og på jord er blitt gitt til meg. 19 Gå derfor og gjør disipler i alle folkeslag, idet dere døper dem til Faderens og Sønnens og den Hellige Ånds navn, 20 og lærer dem å adlyde alle de bud som jeg har gitt dere. Vær trygge på dette – jeg er alltid med dere, helt til verdens ende.»

En Levende Bok (LB)

En Levende Bok: Det Nye Testamentet Copyright © 1978, 1988 by Biblica, Inc.®
Used by permission. All rights reserved worldwide.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes