A A A A A
Bible Book List

Hesekiel 42 Nya Levande Bibeln (SVL)

Prästernas rum

42 Sedan ledde han mig ut ur templet och tillbaka, över den inre förgården, till rummen i norra delen och till en annan byggnad.

Denna var femtio meter lång och tjugofem meter bred.

Raden av rum bakom denna byggnad vette mot förgårdens inre vägg. Rummen låg i tre våningar och vette mot yttre förgården på ena sidan och hade ett tio meter brett område av inre förgården på andra sidan.

En fem meter bred gång fanns mellan byggnaden och avsatserna med rum, och ingångarna låg allesammans mot norr.

De båda övre våningarna var inte så breda som den undre, därför att de övre hade bredare gång utanför.

Eftersom byggnaden inte hade några bärbjälkar, som vid yttre förgården, var de övre våningarnas rum mindre än den undre våningens.

7-8 Den norra raden, som låg närmast den yttre förgården, var tjugofem meter lång, bara hälften så lång som den femtio meter långa inre flygel som vette mot tempelgården.Men en mur sträckte sig från den kortare flygeln parallellt med den längre flygeln.

9-10 Från öster fanns det en ingång till dessa rum från den yttre förgården. På motsatta sidan av templet, på södra sidan av inre förgården, mellan templet och yttre förgården, fanns en liknande byggnad bestående av två längor byggda på samma sätt som de andra.

11 Det fanns en gång mellan byggnadens två flyglar, en likadan som vid motsvarande byggnad på andra sidan förgården. Den hade samma längd och bredd och samma antal utgångar och dörrar.

12 Det fanns en dörr från den yttre förgården i öster.

13 Sedan sa han till mig: Dessa norra och södra längor av rum invid tempelplatsen är heliga. Där ska de präster som bär fram offer till Herren förvara och äta de högheliga offren, spisoffer, syndoffer och skuldoffer, för dessa rum är heliga.

14 När prästerna lämnar tempelsalen måste de byta kläder innan de går ut på den yttre förgården. De speciella mantlar som de haft på sig när de gjort tjänst inför Herren måste de ta av sig, för dessa mantlar är heliga. De måste byta till andra kläder innan de går in i de delar av byggnaden som är öppna för folket.

15 När han hade avslutat denna mätning tog han mig med ut genom den östra porten för att mäta hela tempelområdet.

16-20 Det var en kvadrat med 250 meters sida och med en mur runt omkring som skilde området från de allmänna platserna.

Nya Levande Bibeln (SVL)

Nya Levande Bibeln (Swedish New Living Bible)
Copyright © 1974, 1977, 1987, 1995, 2003, 2004 by Biblica, Inc.®
Used by permission. All rights reserved worldwide.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes