A A A A A
Bible Book List

Hebreerne 4En Levende Bok (LB)

ET NYTT HVILESTED

Selv om Guds løfte fremdeles står ved makt – løftet om at alle kan komme inn til hans hvile – må vi være på vakt, slik at ingen blir liggende etter på veien. Nyheten om at Gud ønsker å frelse oss er gitt oss akkurat som den ble gitt til dem som levde på Moses' tid. Men det ble ikke til nytte for dem, for de trodde ikke på det. De tok ikke imot i tro. Det er bare vi som tror på Gud som kan komme inn til hans hvile. Han har selv sagt: «Jeg har svoret i min vrede at de som ikke tror på meg, aldri skal komme inn». Dette sa Gud selv om alt stod ferdig den gangen verden ble skapt.

Det er skrevet at Gud hvilte på den sjuende skapelsesdagen, etter at han hadde fullført alt slik han hadde planlagt å gjøre.

Men her sier han altså: «De skal aldri komme inn til min hvile.» Løftet står altså ved makt fremdeles, og enda er det noen som skal komme inn. Men de som var ulydige første gangen, har mistet sin sjanse.

Gud fastsatte en ny dag, og den tiden er vi inne i nå! Det var dette kong David talte om da han sa de ordene vi allerede har nevnt: «I dag når dere hører Gud kalle, så forherd ikke hjertene deres.»

Dette nye hvilestedet, som Gud taler om, er ikke Israels land, som Josva førte dem inn i. Hvis det var slik Gud hadde tenkt det, ville han ikke senere ha talt om en annen dag. Det er altså fremdeles en hvile som venter på Guds folk. 10 Kristus er allerede gått inn til denne hvilen. Han hviler fra sin gjerning, akkurat som Gud gjorde etter skapelsen. 11 La oss streve etter å komme inn til dette hvilestedet. Vokt dere så ingen er ulydige mot Gud, slik Israels barn var, og mister muligheten til å komme inn.

12 For hva enn Gud sier til oss, så er det fylt av levende kraft: Det er skarpere enn det skarpeste sverd. Det skjærer igjennom og avslører våre innerste tanker og ønsker og framstiller oss slik vi i virkeligheten er. 13 Han kjenner alle. Alt er bart og åpent for Guds øyne. Vi kan ikke skjule noe for ham som vi engang skal stå til regnskap for.

JESUS – VÅR STORE ØVERSTEPREST

14 Men Jesus, Guds Sønn, vår store øversteprest, er gått til himmelen for å hjelpe oss. La oss derfor aldri slutte å tro på ham. 15 Han forstår våre svakheter, for han har hatt de samme fristelsene som vi, selv om han aldri gav etter for dem og syndet. 16 La oss derfor komme med frimodighet til Guds trone. Da skal vi få barmhjertighet og nåde og finne hjelp i rett tid.

En Levende Bok (LB)

En Levende Bok: Det Nye Testamentet Copyright © 1978, 1988 by Biblica, Inc.®
Used by permission. All rights reserved worldwide.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes