A A A A A
Bible Book List

Ezékiel 35 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version (ERV-HU)

Prófécia Edom ellen

35 Az Örökkévaló szava érkezett hozzám: „Ember fia, fordulj Széír hegye felé, és prófétálj ellene! Ezt mondd neki: Ezt üzeni Uram, az Örökkévaló:

Széír hegye[a], ellened fordulok!
    Rád emelem kezem,
    és pusztasággá teszlek!
Városaid lerombolom,
    mindenestől elpusztítalak.
Akkor tudod meg,
    hogy én vagyok az Örökkévaló!

Örökösen gyűlölködtél! Izráel fiait kiszolgáltattad[b] ellenségük fegyverének veszedelmük idején, végső megbüntetésük napján. Ezért hát, életemre mondom, én is kiszolgáltatlak a vérontásnak és a halálnak! Bizony, üldözőbe vesz a halál téged, Edom! Szerettél vért ontani? Hát üldözzön téged is a vérontás és halál! — ezt mondja Uram, az Örökkévaló. — Elpusztítom Széír hegyét, teljesen elpusztítom! Kiirtom belőle mind, aki kapuján kilép, s mind, aki városába visszatér. Edom hegyeit megöltekkel borítom be, fegyver által elhullottak töltik meg völgyeit, halottai ott hevernek majd a dombokon és a folyók partján. Városaid örökre lakatlanok lesznek, örökre puszta romhalmok maradnak. Akkor majd megtudod, hogy én vagyok az Örökkévaló!

10 Azt mondtad: »Júda és Izráel, ez a két ország az enyém lesz! Elfoglalom, megkaparintom őket magamnak!«”

De az Örökkévaló ott lakik Izráel földjén! 11 Ezért azt mondja Uram, az Örökkévaló: „Életemre mondom, ahogy te bántál népemmel, én is úgy bánok veled, Edom: haraggal, féltékenységgel és gyűlölettel! Népemmel megismertetem magam, mikor megbüntetlek téged. 12 Te pedig, Edom, megtudod, hogy én, az Örökkévaló, hallottam minden szót, mikor Izráel hegyeit gyaláztad! Mert azt mondtad: »Nézzétek, Izráel elpusztult! Országa nekünk jut zsákmányul!« 13 Kevély szavaiddal ellenem szóltál, nagy hangon, dicsekedve, sokszor. Én hallottam minden szavad!

14 Emiatt — azt mondja Uram, az Örökkévaló — elpusztítalak, Edom, az egész föld örömére. 15 Ahogy örültél Izráel öröksége pusztulásának, úgy bánok én is veled: elpusztítalak! Lakatlan rommá lesz Széír hegye, és egész Edom mindenestül. Akkor tudjátok meg, hogy én vagyok az Örökkévaló!”

Footnotes:

  1. Ezékiel 35:3 Széír hegye Hegy Edom országában. Itt az egész országot, népét és fejedelmét jelképezi.
  2. Ezékiel 35:5 kiszolgáltattad Amikor Nebukadneccar serege elfoglalta és lerombolta Jeruzsálemet, Edom népe segített neki, és örült ennek, mert azt remélte, hogy elfoglalhatja Izráel földjét.
Hungarian Bible: Easy-to-Read Version (ERV-HU)

Copyright © 2003, 2012 by World Bible Translation Center

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes