A A A A A
Bible Book List

Efeserne 3En Levende Bok (LB)

GUDS KRAFT I OSS

Jeg, Paulus, Kristi tjener, er i fengsel på grunn av dere – fordi jeg forkynner at dere hedninger er en del av Guds hus. Dere vet at Gud har gitt meg denne spesielle oppgaven, å vise dere hedninger Guds nåde. Dette har jeg nevnt tidligere i brevet. Det var Gud selv som viste meg sin hemmelige plan, at hedningene også har del i den godhet han viser. Jeg sier dette for å forklare hva jeg vet om disse tingene. Før delte ikke Gud denne planen med sitt folk, men nå har han åpenbart den ved den Hellige Ånd til sine apostler og profeter.

Og dette er hemmeligheten – hedningene skal ha sin fulle del, sammen med jødene, i alle de rikdommer som Guds barn skal arve. Alle er innbudt til å være med i hans menighet, og alle Guds løfter om velsignelse i Kristus gjelder dem som tror evangeliet om Kristus og hva han har gjort. Gud har gitt meg dette vidunderlige privilegiet å fortelle andre om hans plan, og han har gitt meg sin kraft og hjelp, slik at jeg kan gjøre det på beste måte.

Tenk, enda jeg ikke hadde gjort noe som fortjente det, og enda jeg er den minste av alle kristne, var det meg han valgte til dette herlige oppdraget. Jeg skulle få fortelle hedningene om de uendelige skatter som er tilgjengelige for dem i Kristus, og forklare alle at Gud også er hedningenes frelse. Helt fra begynnelsen hadde han planlagt at det skulle være slik.

10 Hvilken grunn han hadde til det? Han skulle vise alle himmelens krefter hvor fullkommen Guds plan er. 11 Alle skulle se hvordan jøder og hedninger knyttes sammen til ett folk i Jesus Kristus.

12 Nå kan vi uten frykt komme like til Gud, trygge på at han vil ta imot oss med glede når vi kommer med Kristus og tror på ham.

13 Bli derfor ikke motløse på grunn av det de gjør med meg her. Det er for dere jeg lider, og dere burde føle dere beæret og oppmuntret. 14 Når jeg tenker på visdommen i og rekkevidden av Guds plan, faller jeg på mine knær og ber at han må gi dere av sin Hellige Ånds styrke. 16 Han er jo Far for dere alle, både de i himmelen og de på jorden og kan gi dere av sin kraft. 17 Og jeg ber at Kristus mer og mer skal ta bolig i hjertene deres. Dere skal stå rotfestet og grunnfestet i hans kjærlighet 18 og bli i stand til å føle og forstå hvor lang og hvor bred, hvor dyp og hvor høy hans kjærlighet egentlig er. Jeg ber at dere må oppleve denne kjærligheten, enda den er så stor at dere aldri vil komme til å forstå den eller kjenne den fullt ut. Jeg ber om at hver enkelt av dere skal bli fylt av Guds kjærlighet.

20 Ære være Gud, som ved sin mektige kraft virker i oss og er i stand til å gjøre langt mer enn det vi ville våge å be om. 21 Han skal få æren i alle evigheter og i alle slekter. Amen.

En Levende Bok (LB)

En Levende Bok: Det Nye Testamentet Copyright © 1978, 1988 by Biblica, Inc.®
Used by permission. All rights reserved worldwide.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes