A A A A A
Bible Book List

Apenbaring 4En Levende Bok (LB)

EN ÅPEN DØR INN TIL HIMMELEN

Mens jeg så, ble en dør stående åpen inn til himmelen, og den samme stemmen som jeg hadde hørt før, lød som et mektig trompetstøt: «Kom opp her, så skal jeg vise deg hva som må skje i framtiden!»

I samme øyeblikk kom Ånden over meg, og jeg så en trone og en som satt på den! Det strålte lys ut fra ham, som fra en glitrende diamant eller en skinnende rubin. Den skinte som en smaragd. I en krets om tronen så jeg tjuefire mindre troner, og på disse satt tjuefire eldste. De var alle kledd i hvitt og hadde gylne kroner på hodet. Lyn og torden gikk ut fra tronen, og det var stemmer i tordenen. Rett foran tronen var det sju tente lamper, som representerte den sjufoldige Guds Ånd. Foran tronen bredte en skinnende krystallsjø seg. Fire levende vesener, med øyne foran og bak, stod ved tronens fire sider. Det første hadde en løves skikkelse, det andre så ut som en okse, det tredje hadde menneskeansikt, og det fjerde hadde en ørns skikkelse, med vinger bredt ut til flukt. Alle disse hadde seks vinger, og både på utsiden og innsiden av vingene var det øyne. Dag og natt ropte de: «Hellig, hellig, hellig, Herren Gud Allmektig – han som var og som er og som kommer.»

Og når disse vesener gir ære og pris og takk til ham som sitter på tronen, han som lever i all evighet, 10 faller de tjuefire eldste ned foran ham og tilber ham. De kaster sine kroner foran tronen idet de synger: 11 «Herre, du er verdig til å motta herligheten og æren og makten, for du har skapt alle ting. De ble skapt og ble til fordi du ville det.»

En Levende Bok (LB)

En Levende Bok: Det Nye Testamentet Copyright © 1978, 1988 by Biblica, Inc.®
Used by permission. All rights reserved worldwide.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes