A A A A A
Bible Book List

Amos 9 Nya Levande Bibeln (SVL)

Israel kommer att gå under

Jag såg Herren stå bredvid altaret, och han sa: Slå till pelarhuvudena och skaka templet så att pelarna rasar samman och taket faller ner på folket. Ingen ska komma undan. De som klarar sig ska jag döda med svärd.

Även om de försöker gräva sig ner ända till dödsriket ska jag få tag i dem och dra upp dem. Och om de försöker fara upp till himlen, ska jag störta ner dem igen.

Om de gömmer sig bland klipporna på Karmel ska jag söka upp dem och ta dem till fånga, och om de gömmer sig på havets botten ska jag sända sjöormen efter dem för att döda dem.

Om de frivilligt låter sig föras bort i fångenskap ska jag befalla svärden att döda dem där. Ja, jag ska se till att de drabbas av olycka.

När Herren, härskarornas Gud, rör vid jorden, smälter den, och allt folk sörjer. Den reser sig och sänker sig som Nilen.

Herren bygger sitt hem i himlen, och himlavalvet reser han över jorden. Det är han som befaller vattnet att avdunsta och stiga mot himlen och sedan låter det regna på marken. Herren är hans namn.

Israels folk, skulle ni betyda mer för mig än Etiopiens folk? Har inte jag, som förde er ut ur Egypten, gjort lika mycket också för andra folk? Förde jag kanske inte filisteerna från Kaftor och syrierna från Kir?

Herren har ögonen på detta syndiga rike. Jag ska utrota det från jorden. Men helt och hållet ska jag inte utplåna dem.

Jag har befallt att Israel ska skakas av andra folk som man sållar vete, utan att det minsta korn faller till marken.

10 Men alla dessa syndare som säger: 'Gud kommer inte att röra oss

Israel ska byggas upp igen

11 På den tiden ska jag på nytt bygga upp Davids stad, som nu ligger i ruiner, och låta den få tillbaka sin forna glans.

12 Israel ska ta i besittning det som är kvar av Edom och alla de nationer som en gång tillhörde riket. Så har Herren, som planerar allt, sagt.

13 Den dag kommer när det ska finnas ett överflöd av säd, så att skördetiden knappt ska vara över förrän det är dags att så på nytt. Vingårdarna på Israels höjder ska ge mer än tillräckligt av sitt söta vin.

14 Mitt folk ska bli återupprättat. De ska bygga upp sina städer som legat i ruiner och bo i dem igen, och de ska plantera vingårdar och trädgårdar och njuta av frukten och vinet därifrån.

15 Jag ska själv plantera dem i det land jag har gett dem, och de ska aldrig mer ryckas upp därifrån, säger Herren, er Gud.

Nya Levande Bibeln (SVL)

Nya Levande Bibeln (Swedish New Living Bible)
Copyright © 1974, 1977, 1987, 1995, 2003, 2004 by Biblica, Inc.®
Used by permission. All rights reserved worldwide.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes