A A A A A
Bible Book List

2 Sámuel 8:15-18 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version (ERV-HU)

Dávid királyságának tisztségviselői

15 Dávid király egész Izráel népe felett uralkodott, helyes ítéleteket hozott, és igazságot szolgáltatott mindenkinek. 16 Hadseregét a fővezére, Jóáb, Cerúja fia vezette. Jósafát, Ahilúd fia volt Dávid krónikása. 17 A papi szolgálatot ketten látták el: Cádók, Ahitúb fia és Ahimelek, Ebjátár fia. Szerájá királyi íródeák, 18 Benája, Jójádá fia pedig a kerétiek és pelétiek[a] parancsnoka volt. Dávid fiai magas rangú vezetők[b] lettek.

Footnotes:

  1. 2 Sámuel 8:18 kerétiek és pelétiek Valószínűleg nem izráeli származású hivatásos katonák voltak, akik a királyi testőrcsapatot alkották.
  2. 2 Sámuel 8:18 magas… vezetők Ez szerepel a párhuzamos helyen (1Krón 18:17) és az ókori görög fordításban (LXX). A masszoréta héber szövegben: „papok” olvasható.
Hungarian Bible: Easy-to-Read Version (ERV-HU)

Copyright © 2003, 2012 by World Bible Translation Center

2 Sámuel 20:23-26 Hungarian Bible: Easy-to-Read Version (ERV-HU)

Dávid főemberei

23 Ezután ismét Jóáb lett Dávid hadseregének, vagyis egész Izráel seregének fővezére. Benája, Jójádá fia lett a kerétiek és pelétiek kapitánya. 24 Adórám volt a felügyelője azoknak, akiket kényszermunkára fogtak. Jósafát, Ahilúd fia volt Dávid krónikása. 25 Sejá volt a királyi íródeák, Cádók és Ebjátár pedig papok voltak. 26 Ezen kívül még a jáíri Írá is Dávid papja[a] volt.

Footnotes:

  1. 2 Sámuel 20:26 papja Vagy: „főtanácsadója”.
Hungarian Bible: Easy-to-Read Version (ERV-HU)

Copyright © 2003, 2012 by World Bible Translation Center

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes