Add parallel Print Page Options

Altaret

(2 Mos 38:1-7)

27 Du ska också göra ett fyrkantigt altare av akacieträ, 2,5 meter i kvadrat och 1,5 meter högt. Utforma altaret med horn i de fyra hörnen och drag över alltsammans med koppar. Du ska göra askhinkar, skovlar, skålar, eldgafflar och fyrfat, allesammans av koppar. Sedan ska du göra ett galler, ett kopparnät med en ring i varje hörn och sätta gallret nertill, så att nätet når upp till mitten av altaret. Gör bärstänger av akacieträ, överdragna med koppar, som du skjuter in i ringarna på sidorna av altaret, så att man kan bära det. Altaret måste vara öppet inuti, gjort av plankor, och det ska göras precis som du fick se på berget.

Förgården

(2 Mos 38:9-20)

Du ska göra en förgård till boningen. På södra sidan ska det vara förhängen av tvinnat fint lingarn, och de ska vara 50 meter långa på den sidan, 10 med 20 stolpar och 20 socklar av koppar. Stolparnas krokar och band ska vara av silver. 11 På samma sätt ska det vara på den norra sidan, 50 meter långa förhängen med 20 stolpar och 20 socklar av koppar och med krokar och band av silver.

12 Västra sidan av förgården ska ha förhängen som är 25 meter långa med tio stolpar och tio socklar. 13 Östra sidan ska också vara 25 meter. 14 Förhängena ska vara sju och en halv meter åt ena hållet med tre stolpar och tre socklar, 15 likaså åt andra hållet med tre stolpar och tre socklar.

16 Ingången till förgården ska ha ett förhänge som är 10 meter långt och gjort av brokigt tyg med blått, purpurrött, karmosinrött och tvinnat fint lingarn, fäst vid fyra stolpar på fyra socklar. 17 Alla stolparna runt förgården ska vara försedda med band och krokar av silver och socklar av koppar. 18 Förgården ska vara 50 meter lång och 25 meter bred med ett 2,5 meter högt förhänge av tvinnat fint lingarn. Socklarna ska vara av koppar.

19 Alla tillbehör för tjänsten i boningen och alla pluggar där och till förgården ska göras av koppar.

Oljan till lampstället

(3 Mos 24:1-4)

20 Säg till Israels folk att skaffa fram ren olja av pressade oliver till lampstället, så att lamporna ständigt kan brinna. 21 I uppenbarelsetältet, utanför förhänget som hänger framför förbundstecknet, ska Aron och hans söner sköta om dem varje kväll och morgon så att de brinner natten igenom inför Herren. Detta är en bestående stadga som ska gälla för Israel generation efter generation.