A A A A A
Bible Book List

2 Korintierne 2En Levende Bok (LB)

«Nei,» sier jeg til meg selv, «jeg vil ikke gjøre det. Jeg vil ikke gjøre dem ulykkelige med enda et negativt besøk.» For hvis jeg gjør dere triste, hvem skal da gjøre meg glad? Det er jo dere som gjør meg glad, og hvordan skal dere kunne det hvis jeg gjør dere sorg? Det var derfor jeg skrev som jeg gjorde i mitt siste brev, slik at sakene kunne bli ordnet før jeg kommer. Når jeg kommer, vil jeg slippe å få sorg av dem som skulle gitt meg den største glede. Jeg har den tillit til dere alle at min glede også er deres glede.

Jeg hadde det virkelig vondt da jeg skrev dette brevet. Det knuste nesten hjertet mitt, og jeg kan si dere oppriktig at jeg gråt da jeg skrev det. Jeg ønsket ikke å såre dere, men måtte vise at jeg elsket dere og hadde omtanke for dere.

Dere må huske at den mannen jeg skrev om, han som var årsak til alle vanskelighetene, ikke har brakt meg så mye sorg som han har brakt dere. Skjønt jeg har sannelig fått min del, jeg også. Jeg ønsket ikke å være hardere mot ham enn jeg bør være. Han er blitt straffet nok ved at dere samlet gav uttrykk for misnøye. Nå er det på tide å tilgi ham og trøste ham, ellers kan han bli så bitter og motløs at han ikke kommer seg igjen. Vis ham nå at dere fremdeles elsker ham høyt.

HVEM PASSER TIL DENNE OPPGAVEN?

Jeg skrev til dere slik jeg gjorde for å se hvor langt dere ville gå med hensyn til å lyde meg. 10 Når dere tilgir noen, gjør jeg det også. Ja, hvis jeg i det hele tatt har noe å tilgi, gjør jeg det for deres skyld.

11 Det er viktig at vi tilgir, så vi ikke blir overlistet av Satan, for vi vet hva han prøver å gjøre.

12 Da jeg kom så langt som til byen Troas, gav Herren meg veldige muligheter til å forkynne evangeliet. 13 Men Titus, min kjære bror, var ikke der for å møte meg, og jeg klarte ikke å falle til ro. Jeg lurte på hvor han var og hva som hadde hendt med ham. Derfor drog jeg rett til Makedonia i et forsøk på å finne ham.

14 Men lovet være Gud! Han fører oss med i sitt eget seierstog, og gjennom oss sprer han kunnskapen om seg selv som en vellukt for alle mennesker.

15 Så langt det står til Gud, står det en frisk, sunn duft av våre liv. Det er Kristi vellukt, og den merkes av alle, – både av dem som blir frelst og av dem som går fortapt. 16 For dem som ikke er frelst, synes vi å være en fryktelig lukt av død og dom, mens de som kjenner Kristus, opplever det som en livgivende duft. Men hvem er vel dugelig til en oppgave som denne? 17 Bare de som, lik oss, er ekte og sanne mennesker, sendt av Gud. Vi taler med Kristi kraft og har Guds øye hvilende på oss. Vi er ikke bedragere – og det er mange av dem – som forkynner evangeliet for å skape seg et godt levebrød.

En Levende Bok (LB)

En Levende Bok: Det Nye Testamentet Copyright © 1978, 1988 by Biblica, Inc.®
Used by permission. All rights reserved worldwide.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes