A A A A A
Bible Book List

2 СОЛУЊАНИМА 2 Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Човек безакоња

А што се тиче Доласка нашег Господа Исуса Христа и нашег окупљања око њега, молимо вас, браћо, не дајте да вас лако поколебају у вашем схватању, ни да вас узнемире неким пророштвом [a], ни неком поруком [b], ни неком тобоже нашом посланицом — да је Дан Господњи већ ту. Не дајте ником да вас заведе ни на који начин, јер нема Дана Господњег док прво не дође до побуне и не открије се Човек безакоња [c], Син пропасти. Он ће се противити и дизати против свега што се зове Бог или светиња, па ће тако засести и у Божијем храму, тврдећи за себе да је Бог.

Сећате се да сам вам о томе говорио док сам још био код вас, па сада знате шта га задржава да се не открије пре свог времена. Јер, тајна сила безакоња већ је на делу, а онај који је сада задржава, задржаваће је док сâм не буде уклоњен, и тада ће се открити Безаконик. Њега ће Господ Исус убити дахом својих уста и уништити сјајем свога Доласка. А долазак Безаконика биће, у складу са Сатаниним деловањем, праћен сваком врстом лажних дела силе, знамења и чуда, 10 и са сваком неправдом која заводи оне који пропадају, јер су одбили да воле истину и да се тако спасу. 11 Зато им Бог шаље делотворну заблуду, да поверују лажи, 12 да буду осуђени сви који нису поверовали истини, него су се определили за неправду.

Изабрани да се спасу

13 А ми смо увек дужни да захваљујемо за вас, браћо коју Господ воли, јер вас је Бог од почетка изабрао [d] да се спасете тако што ће вас Дух учинити светима [e] и вером у истину. 14 На то вас је позвао кроз наше еванђеље, да имате удела у слави нашег Господа Исуса Христа. 15 Зато, браћо, чврсто стојте и држите се учењâ [f] која смо вам предали било усмено, било посланицом.

16 А сâм наш Господ, Исус Христос, и Бог, наш Отац, који нас је заволео и својом милошћу нам дао вечну утеху и добру наду, 17 нека утеши ваше срце и учврсти вас у сваком добром делу и речи.

Footnotes:

  1. 2 СОЛУЊАНИМА 2:2 пророштвом Дословно: духом.
  2. 2 СОЛУЊАНИМА 2:2 поруком Дословно: речју.
  3. 2 СОЛУЊАНИМА 2:3 Човек безакоња У неким рукописима стоји: Човек греха.
  4. 2 СОЛУЊАНИМА 2:13 изабрао У неким рукописима стоји: изабрао као своје првине.
  5. 2 СОЛУЊАНИМА 2:13 тако … светима Дословно: освештањем Духа.
  6. 2 СОЛУЊАНИМА 2:15 учењâ Или: предањâ.
Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Copyright © 2003 by World Bible Translation Center

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes