A A A A A
Bible Book List

1 Timotheosbrevet 4 Nya Levande Bibeln (SVL)

Se upp för falska lärare

Den helige Ande säger oss klart och tydligt att mot slutet av denna tid ska några i församlingen vända sig ifrån Kristus. De kommer att bli ivriga anhängare till lärare vars idéer är inspirerade av lögnaktiga och onda andar.

Dessa lärare ska ljuga folk rakt i ansiktet och de kommer att göra det så ofta att deras samveten slutar att reagera.

De kommer att säga att det är fel att gifta sig och fel att äta viss slags mat, trots att Gud har skapat den för oss så att vi som har fått kunskap om sanningen ska njuta av den och vara tacksamma.

Allt som Gud har skapat är ju gott och rent. Därför kan vi äta allt med glädje om vi gör det i tacksamhet

och ber Gud välsigna det, för då blir det rent genom Guds ord och genom bordsbönen.

Om du förklarar detta för andra, så gör du din plikt som en god Jesu Kristi tjänare, en som hämtar sin styrka i tron och i den sanna undervisningen. Den har du ju alltid följt.

Slösa inte tid på att debattera dåraktiga idéer och meningslösa gudasagor som vi talade om tidigare. Använd i stället din tid och energi till att hålla dig i god andlig form.

Kroppsövningar är bra, men att öva sig i att lyda Gud är mycket viktigare och stärker dig i allt vad du gör. Öva dig därför själv andligen, för andlig styrka är en tillgång för både detta livet och i det liv som kommer.

9-10 Detta är verkligen sant, och vi kämpar och lider för att människor ska tro detta, och vårt hopp är den levande Guden, som är en Frälsare för alla människor, framförallt för dem som tror.

11 Undervisa om detta och se till att alla förstår det.

12 Ingen har rätt att se ner på dig för att du är ung. Var en förebild för de troende både i undervisning och i liv. Var ett föredöme för dem i kärlek, tro och renhet.

13 Till dess jag kommer ska du läsa högt ur skrifterna och förklara dem för församlingen. Predika Guds ord!

14 Se till att du använder de andliga gåvor som Gud gav dig när profetiska ord uttalades över dig och församlingens ledare lade sina händer på dig. Använd dem!

15 Kasta dig in i uppgifterna, så att alla kan se din tillväxt och dina framsteg.

16 Men var vaksam över vad du själv gör och tänker. Håll fast vid det som är rätt. Då kommer Gud att välsigna dig och använda dig för att hjälpa och rädda andra.

Nya Levande Bibeln (SVL)

Nya Levande Bibeln (Swedish New Living Bible)
Copyright © 1974, 1977, 1987, 1995, 2003, 2004 by Biblica, Inc.®
Used by permission. All rights reserved worldwide.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes