Add parallel Print Page Options

Упутства за молитву

Пре свега, дакле, тражим да се мољења, молитве, молбе и захваљивања упућују Богу за све људе, за цареве и за све који су на власти, да проводимо миран и тих живот у потпуној побожности и достојанству. То је добро и мило у очима Бога, нашег Спаситеља, који жели да се сви људи спасу и да дођу до спознања истине. Јер, Бог је један и један је посредник између Бога и људи — човек Христос Исус, који је самога себе дао као откупнину за све — сведочанство у право време. За то сведочанство сам ја постављен за проповедника и апостола — истину говорим, не лажем — за учитеља вере и истине паганима.

Хоћу, дакле, да се мушкарци моле на сваком месту, подижући свете руке, без гнева и препирања.

Хоћу и да се жене облаче скромно, с пристојношћу и разборитошћу, да се не ките плетеницама и златом, или бисерима, или скупом одећом, 10 него добрим делима, као што приличи женама које се држе побожности.

11 Нека жена учи у миру, у потпуној потчињености. 12 А жени не допуштам да учи мушкарца, нити да има власт над њим, него нека буде мирна. 13 Јер, прво је створен Адам, па онда Ева. 14 И није Адам био заведен — жена је била заведена и учинила прекршај. 15 Али, спашће се рађањем деце ако остане у вери, љубави и светости које прати разборитост.

Bible Gateway Sponsors