Add parallel Print Page Options

Будите спремни за Господњи долазак

А што се времена и часа тиче, браћо, није потребно да вам се пише, јер и сами веома добро знате да ће Дан Господњи доћи као крадљивац у ноћи. Док људи буду говорили: »Мир и сигурност«, изненада ће их снаћи пропаст, као болови трудну жену, и неће измаћи.

Али ви, браћо, нисте у тами, па да вас тај дан изненади као крадљивац. Јер, сви сте ви деца светлости и деца дана. Ми не припадамо ноћи и тами; не спавајмо, дакле, као остали, него бдимо и будимо трезни. Јер, они који спавају, спавају ноћу, и они који се опијају, опијају се ноћу. А ми, пошто припадамо дану, будимо трезни, навуцимо оклоп вере и љубави и кацигу наде у спасење. Јер, Бог нас није одредио за гнев, него да постигнемо спасење кроз нашег Господа Исуса Христа, 10 који је умро за нас да — били живи или мртви [a] — заједно с њим живимо. 11 Зато се узајамно бодрите и један другога изграђујте, као што и чините.

Завршна упутства

12 Молимо вас, браћо, да одајете признање онима који се међу вама труде, који су вам претпостављени у Господу и опомињу вас. 13 Цените их изнад свега, у љубави, због њиховог дела. Међу собом живите у миру. 14 Преклињемо вас, браћо, опомињите доконе, бодрите малодушне, помажите слабима, са свима будите стрпљиви. 15 Пазите да нико ником не узврати зло за зло, него се увек трудите да чините добро један другом и свим људима.

16 Увек се радујте, 17 непрестано се молите, 18 у свакој прилици захваљујте, јер то је Божија воља за вас у Исусу Христу. 19 Духа не гасите, 20 пророштва не презирите, 21 све проверавајте, добро задржите, 22 сваког зла се клоните.

23 А сâм Бог мира нека вас потпуно освешта, да вам сав дух и душа и тело буду беспрекорно сачувани за Долазак нашега Господа Исуса Христа. 24 Веран је Онај који вас позива, он ће то и учинити.

25 Браћо, молите се и за нас. 26 Сву браћу поздравите светим пољупцем. 27 Заклињем вас Господом да се ова посланица прочита свој браћи.

28 Милост нашег Господа Исуса Христа с вама.

Footnotes

  1. 1 Солуњанима 5:10 били живи или мртви Дословно: били будни или спавали.

Bible Gateway Sponsors