Add parallel Print Page Options

Живот по Божијој вољи

На крају, браћо, поучили смо вас како треба да живите и угађате Богу — тако како и живите — а сада вас молимо и преклињемо у Господу Исусу да то чините још више. Јер, ви знате каква смо вам упутства дали у име Господа Исуса. А ово је Божија воља: да будете свети, да се клоните блуда, да сваки од вас научи да влада својим телом [a] на свет и частан начин, а не у пожудној страсти као пагани, који не познају Бога, да при томе не чините нажао своме брату и не варате га. Господ ће се за све то осветити, као што смо вам већ рекли и упозорили вас. Јер, Бог нас није позвао на нечистоту, него на светост. Стога, дакле, ко то одбацује, не одбацује човека, него Бога, који вам даје свога Светог Духа.

О братској љубави нема потребе да вам пишемо, јер сте и сами од Бога поучени да волите један другога. 10 А ви заиста и волите сву браћу у целој Македонији. Само вас молимо, браћо, да то чините још више.

11 Настојте да водите миран живот, да гледате своја посла и да својим рукама радите, као што смо вам наложили, 12 да се долично понашате према онима ван цркве и да вам ни од кога ништа не треба.

Господњи долазак

13 Не желимо, браћо, да останете у незнању у погледу оних који су умрли [b], па да тугујете као остали, који немају наду. 14 Јер, ако верујемо да је Исус умро и васкрсао, онда верујемо и да ће Бог са Исусом повести и оне који су у њему умрли. 15 Ово вам говоримо на основу Господње речи: ми, живи, који остајемо до Господњег доласка, нећемо претећи оне који су умрли. 16 Јер, сâм Господ ће, на заповест, на глас арханђела и на звук Божије трубе, сићи са неба, и прво ће устати мртви у Христу. 17 Потом ћемо ми, живи, преостали, заједно с њима бити понети на облацима да се сретнемо са Господом у ваздуху. И тако ћемо увек бити с Господом. 18 Зато бодрите један другога овим речима.

Footnotes

  1. 1 Солуњанима 4:4 научи … телом Или: научи да живи са својом женом; или: научи како да нађе себи жену.
  2. 1 Солуњанима 4:13 умрли Дословно: заспали; исто и у 14. и 15. стиху.

Bible Gateway Sponsors