Add parallel Print Page Options

Реч живота

Оно што је било од почетка, што смо чули, што смо својим очима видели, што смо посматрали и што смо својим рукама опипали, то објављујемо о Речи живота. Живот се појавио, и ми смо га видели и сведочимо за њега, и објављујемо вам вечни живот, који је био код Оца и који нам се показао. Објављујемо вам оно што смо видели и чули, да и ви имате заједницу с нама. А наша заједница је с Оцем и с његовим Сином, Исусом Христом. И ово вам пишемо да наша радост буде потпуна.

Живот у светлости

А ово је порука коју смо чули од њега и коју вам објављујемо: Бог је светлост и у њему нема нимало таме. Ако тврдимо да имамо заједницу с њим, а ходамо у тами, лажемо и не живимо у складу с истином [a]. Али, ако ходамо у светлости, као што је он у светлости, имамо заједницу један с другим и крв Исуса, његовог Сина, чисти нас од сваког греха.

Ако тврдимо да немамо греха, сами себе заваравамо и у нама нема истине. Ако признајемо [b] своје грехе, он је веран и праведан и опростиће нам грехе и очистити нас од сваке неправедности. 10 Ако тврдимо да нисмо згрешили, чинимо га лажљивцем и његове Речи нема у нама.

Footnotes

  1. 1 Јованова 1:6 не живимо … истином Дословно: не чинимо истину.
  2. 1 Јованова 1:9 признајемо Или: исповедамо.

Bible Gateway Sponsors