A A A A A
Bible Book List

Числа 34 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Разпределяне и граници на ханаанската страна

34 Господ каза още на Мойсей: „Заповядай на израилтяните: ‘Когато влезете в ханаанската страна, която ще наследите, вие ще владеете тази страна в нейните граници: на юг земите ви ще достигат до пустинята Син и едомската област, като южната ви граница ще започва от края на Соленото море на изток, ще завива към Акравимските височини, след това ще прекосява Син и ще продължава на юг до Кадис-Варни, докато излезе при Хацар-Адар и достигне до Ацмон. От Ацмон границата ще завие към Египетския поток и ще стигне до морето.

А западна граница ще ви бъде Голямото море; то ще ви бъде границата на запад.

А ето и границата ви на север: тя ще преминава от Голямото море до планината Ор; от планината Ор ще я продължите до Емат и след това ще достигне Цедад; оттам ще продължава към Цифрон и ще достига до Хацар-Енан; това ще бъде северна граница.

10 На изток ще прокарате граница от Хацар-Енан до Шефам; 11 от Шефам границата ще се спуска до Рибла, източно от Айн, а по-нататък ще продължава, докато стигне до бреговете на езерото Кинерет на изток. 12 След това границата ще се спуска към Йордан и ще достига до Соленото море. Това ще бъдат границите на страната ви’.“

13 И така, Мойсей заповяда на израилтяните: „Това е страната, която ще наследите чрез жребий и която Господ заповяда да се даде на деветте племена и на половината Манасиево племе, 14 защото племето на Рувимовите потомци, според поколенията им, племето на Гадовите потомци, според поколенията им, и половината от Манасиевото племе получиха своето наследство. 15 Тези две и половина племена бяха получили наследството си отсам Йордан, на изток от Йерихон.“

16 И Господ каза на Мойсей: 17 „Ето имената на мъжете, които ще разделят тази страна като наследство между вас: свещеникът Елеазар и Иисус, Навиновият син. 18 Вземете също и по един предводител от племе, за да разделят страната, която ще наследите. 19 А ето имената на тези мъже: от Юдовото племе – Халев, Йефониевият син; 20 от племето на Симеоновите потомци – Самуил, Амиудовият син; 21 от Вениаминовото племе – Елидад, Кислоновият син; 22 от племето на Дановите потомци – предводителят Букий, Йоглевият син; 23 от Йосифовите потомци, от племето на Манасиевите потомци – предводителят Ханиил, Ефодовият син; 24 от племето на Ефремовите потомци – предводителят Кемуил, Шифтановият син; 25 от племето на Завулоновите потомци – предводителят Елицафан, Фарнаковият син; 26 от племето на Исахаровите потомци – предводителят Фалтиил, Азановият син; 27 от племето на Асировите потомци – предводителят Ахиуд, Шеломиевият син; 28 от племето на Нефталимовите потомци – предводителят Педаил, Амиудовият син.“ 29 Това са онези, на които Господ заповяда да разделят наследството на израилтяните в ханаанската страна.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes