A A A A A
Bible Book List

Числа 28 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Повторение и обяснение на законите за жертвите

28 Господ каза още на Мойсей: „Заповядай на израилтяните да принасят Моите приноси – хляба Ми, благоуханните Ми жертви – винаги в определеното време.

Затова им кажи: ‘Ето жертвата, която трябва да принасяте на Господа: две едногодишни агнета на ден, без недостатък, за постоянно всеизгаряне. Едното агне принасяй сутрин, а другото агне принасяй вечер; а за хлебен принос принасяй една десета от ефа пшенично брашно, смесено с четвърт ин изстискан елей. Това е постоянно всеизгаряне, определено на Синайската планина, за благоуханна жертва на Господа. И възлиянието към нея да бъде четвърт ин за едното агне; възлияние на Господа извършвай с вино в светилището. Другото агне принасяй вечер; принасяй го с такъв хлебен принос и с такова възлияние, както сутрин, за благоуханна жертва на Господа.

А в съботния ден принасяйте две едногодишни агнета без недостатък и две десети от ефа пшенично брашно, смесено с елей за хлебен принос с възлиянието му. 10 Това е всеизгарянето за всяка събота освен постоянното всеизгаряне и възлиянието му.

11 В първия ден на месеца принасяйте всеизгаряне на Господа две телета, един овен и седем едногодишни агнета без недостатък; 12 освен това две десети от ефа пшенично брашно, смесено с елей, за хлебен принос на всяко теле, две десети от ефа пшенично брашно, смесено с елей, за хлебен принос на овена, 13 и по една десета от ефа пшенично брашно, смесено с елей, за хлебен принос на всяко агне; това е всеизгаряне за благоуханна жертва на Господа. 14 А възлиянието им трябва да бъде вино: половин ин за телето, една трета ин за овена и четвърт ин за агнето. Това е всеизгаряне при новолуние за всички месеци на годината. 15 Освен постоянното всеизгаряне принасяйте на Господа и един козел като жертва за грях; него трябва да принасяте заедно с възлиянието му.

16 На четиринадесетия ден от първия месец е Господнята Пасха. 17 А на петнайстия ден от този месец е празник; седем дена да се яде безквасен хляб. 18 На първия ден трябва да имате свещено събрание; не вършете никаква работа, 19 а принесете всеизгаряне на Господа – две телета, един овен и седем едногодишни агнета, които да бъдат без недостатък. 20 А за хлебен принос към тях принасяйте пшенично брашно, смесено с елей – три десети от ефа за всяко теле, две десети от ефа за овена 21 и по една десета от ефа за всяко от седемте агнета, 22 а също и един козел, като жертва за грях, за вашето очистване. 23 Това трябва да принасяте освен утринното всеизгаряне, което е постоянно всеизгаряне. 24 Така принасяйте във всеки един от седемте дена – хляб, благоуханна жертва на Господа; това е принос, който трябва да се извършва с възлиянието му освен постоянното всеизгаряне. 25 А на седмия ден трябва да имате свещено събрание; не вършете никаква работа.

26 Също и на Петдесетница, когато в деня на първите плодове принасяте нов хлебен принос на Господа, трябва да имате свещено събрание; не вършете никаква работа, 27 а принесете за благоухание на Господа всеизгаряне – две телета, един овен и седем едногодишни агнета. 28 Хлебният им принос да бъде от пшенично брашно, смесено с елей, три десети от ефа за всяко теле, две десети от ефа за овена 29 и по една десета от ефа за всяко от седемте агнета, 30 също и един козел за вашето очистване. 31 Принасяйте тези жертви с възлиянието им освен постоянното всеизгаряне и хлебния му принос; те трябва да бъдат без недостатък.’

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes