A A A A A
Bible Book List

ФИЛИПЉАНИМА 2 Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Понизност хришћана и Христова понизност

Ако, дакле, имате неко охрабрење у Христу, неку утеху љубави, ако имате неко заједништво у Духу, неку нежност и самилост, онда употпуните моју радост: будите сложни, негујте исту љубав, будите једнодушни, мислима усмерени на једно. Ништа не чините из частољубља или сујете, него у понизности један другога сматрајте већим од себе. Не старајте се само свако за своје, него свако и за оно што се тиче других. Размишљајте исто као и Христос Исус:

Oн, који је у Божијем обличју, није сматрао пленом своју једнакост с Богом, него је самога себе учинио ништавним узевши обличје слуге, поставши сличан људима. И када је по спољашности постао сличан човеку, понизио је самога себе поставши послушан до смрти, и то смрти на крсту. Зато га је Бог и узвисиo на највише место и дао му име изнад сваког имена, 10 да се на Исусово име савије свако колено на небу и на земљи и под земљом, 11 и да сваки језик призна [a] да је Исус Христос Господ, на славу Бога Оца.

Хришћани светле као звезде у свемиру

12 Зато, драги моји, као што сте увек били послушни — не само док сам био присутан него још и више сада кад сам одсутан — са страхом и трепетом радите на свом спасењу. 13 Јер, Бог је тај који у вама делује и да желите и да чините оно што је по његовој вољи.

14 Све чините без гунђања и препирања, 15 да будете беспрекорни и чисти, Божија деца без мане усред поквареног и изопаченог нараштаја у комe светлите као звезде у свемиру, 16 држећи се Речи живота, мени на понос за Дан Христов — да нисам узалуд трчао и узалуд се трудио. 17 Али, ако се и као леваница изливам жртвујући се и служећи Богу ради ваше вере, радостан сам и радујем се са свима вама. 18 Тако и ви будите радосни и радујте се са мном.

Тимотеј и Епафродит

19 Надам се у Господу Исусу да ћу вам ускоро послати Тимотеја, да се и ја орасположим када сазнам шта је с вама. 20 Немам, наиме, никог другог ко би му био једнак по души и ко би се тако искрено бринуо за вас. 21 Јер, сви траже своје, а не оно што је Исуса Христа. 22 А за њега знате да се доказао, јер је са мном, као син са оцем, служио еванђељу. 23 Дакле, њега ћу, надам се, послати чим видим шта ће бити са мном. 24 А уверен сам у Господу да ћу и сам ускоро доћи.

25 Сматрао сам да је потребно да вам назад пошаљем Епафродита — свога брата, сарадника и саборца, кога сте ми послали да се стара о мојим потребама — 26 пошто је чезнуо за свима вама и забринуо се што сте чули да је болестан. 27 А заиста је био готово на смрт болестан. Али Бог му се смиловао — и то не само њему него и мени, да ме не задеси жалост на жалост. 28 Стога ми је још више било стало да га пошаљем, да се опет обрадујете када га видите, а ја да будем мање жалостан. 29 Примите га, дакле, у Господу са сваком радошћу и поштујте такве као што је он. 30 Јер, он је готово умро за Христово дело, изложивши свој живот опасности да надокнади оно што ви нисте могли да ми пружите.

Footnotes:

  1. ФИЛИПЉАНИМА 2:11 призна Или: исповеди.
Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Copyright © 2003 by World Bible Translation Center

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes