A A A A A
Bible Book List

ФИЛИПЉАНИМА 1 Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Павле и Тимотеј, слуге Христа Исуса, свим светима у Христу Исусу у Филипима, заједно с надгледницима [a] и ђаконима:

милост вам и мир од Бога, нашег Оца, и Господа Исуса Христа.

Павлова молитва за Филипљане

Захваљујем своме Богу кад год вас се сетим. У свакој својој молитви за вас увек се с радошћу молим због вашег удела у еванђељу од првог дана до сада, уверен у ово: Oнај који је у вама започео добро дело, довршиће га до Дана Христа Исуса.

И прȁво је да тако мислим о свима вама, јер вас носим у свом срцу — све вас који, било да сам у оковима, било да браним и учвршћујем еванђеље, имате са мном удела у милости. Бог ми је сведок колико, љубављу Христа Исуса, чезнем за свима вама.

И за ово се молим: да ваша љубав све више и више обилује у спознању и свакој проницљивости, 10 да можете да просудите шта је боље и да будете чисти и беспрекорни за Дан Христов, 11 пуни плодова праведности који долазе кроз Исуса Христа, на Божију славу и хвалу.

За мене је живот Христос

12 Хоћу да знате, браћо, да је ово што ме задесило послужило напредовању еванђеља. 13 Тако је свем преторијуму [b] и свима осталима постало јасно да сам ја у оковима ради Христа, 14 а већина браће у Господу, охрабрена [c] мојим оковима, све више се усуђује да без страха говори Божију реч.

15 Једни, додуше, проповедају Христа из зависти и надметања, а други од добре воље. 16 Ови други из љубави, јер знају да сам овде ради одбране еванђеља, 17 а они први објављују Христа из частољубља, неискрено, мислећи да ће мојим оковима додати још неку невољу. [d] 18 Па шта онда? Важно је да се на сваки начин — било из рђавих, било из добрих побуда — објављује Христос, и томе се радујем.

И радоваћу се, 19 јер знам да ће се посредством ваших молитви и уз помоћ Духа Исуса Христа то што ме снашло преокренути на моје избављење [e]. 20 Жељно ишчекујем и надам се да се ни у чему нећу постидети, него да ћу имати довољно поуздања да се и сада, као и увек, Христос прослави у мом телу, било мојим животом, било смрћу. 21 Јер, за мене је живот Христос, а смрт добитак. 22 Ако будем живео у телу, то ће за мене значити плодан рад. А шта ћу одабрати, не знам. 23 Притешњен сам између овога двога: желим да одем и да будем са Христом, што је много боље, 24 али ради вас је потребније да останем у телу. 25 Уверен у то, знам да ћу остати и бити са свима вама ради вашег напретка и радости у вери, 26 да се још више поносите због мене у Христу зато што сам поново с вама.

27 Само, понашајте се достојно Христовог еванђеља. Тако ћу — било да дођем и видим вас, било да сам одсутан и чујем о вама — знати да чврсто стојите у једном духу и једнодушно се борите за веру еванђеља, 28 ни у чему се не плашећи противника. Њима је то знак пропасти, а вама спасења, и то од Бога. 29 Јер, вама је дата милост не само да у Христа верујете него да за њега и страдате, 30 водећи борбу какву сте видели да ја водим, а и сада чујете да је водим.

Footnotes:

  1. ФИЛИПЉАНИМА 1:1 надгледницима Или: епископима.
  2. ФИЛИПЉАНИМА 1:13 свем преторијуму То јест: свој царској стражи.
  3. ФИЛИПЉАНИМА 1:14 охрабрена Или: уверена.
  4. ФИЛИПЉАНИМА 1:17 У неким рукописима је обрнут редослед 16. и 17. стиха.
  5. ФИЛИПЉАНИМА 1:19 избављење Или: спасење.
Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Copyright © 2003 by World Bible Translation Center

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes