A A A A A
Bible Book List

ТИТУ 2 Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Ширење исправног учења

А ти говори оно што је у складу са исправним учењем: да старци буду умерени, достојни поштовања, разборити, исправни у вери, љубави, стрпљивости.

Исто тако и старице да се понашају како доликује светима: да не буду клеветнице ни ропски одане многом вину, него учитељице добра, да уче младе жене да воле своје мужеве и децу, да буду разборите, чисте, вредне у кући, добре, потчињене својим мужевима — да се не оцрњује Божија реч.

Исто тако, подстичи младиће да буду разборити. У свему им буди пример чинећи добра дела. У поучавању покажи неисквареност, озбиљност, исправну [a] реч којој се не може приговорити, да се постиди онај ко ти се противи, јер нема ништа рђаво да каже о нама.

Нека се робови у свему потчињавају својим господарима. Нека им угађају, а не противрече. 10 Нека их не поткрадају, него нека покажу да им се може веровати, да учење нашег Спаситеља, Бога, у свему буде привлачно.

11 Јер, за све људе се појавила Божија милост, која доноси спасење. 12 Она нас учи да се одрекнемо безбожности и овоземаљских пожуда, да у овом свету живимо разборито, праведно и побожно 13 док ишчекујемо срећну наду и да се у слави појави велики Бог и наш Спаситељ, Исус Христос. 14 Он је самога себе дао за нас да нас избави од сваког безакоња и да себи очисти народ који му припада, који ревносно чини добра дела.

15 То говори и бодри и прекоревај са сваком одлучношћу. Нека те нико не презире.

Footnotes:

  1. ТИТУ 2:8 исправну Дословно: здраву.
Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Copyright © 2003 by World Bible Translation Center

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes