A A A A A
Bible Book List

ТИТУ 1 Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Павле, Божији слуга и апостол Исуса Христа ради вере Божијих изабраника и спознања истине које води побожности — вере и спознања заснованих на нади у вечни живот, који је Бог, који не лаже, обећао пре постанка света [a] и у право време обзнанио своју Реч проповедањем које ми је поверено заповешћу нашег Спаситеља, Бога,

Титу, правом сину по заједничкој вери:

милост и мир од Бога Оца и Христа Исуса, нашег Спаситеља.

Титов задатак на Криту

Oставио сам те на Криту ради тога да средиш оно што је остало недовршено и да по градовима поставиш старешине, као што сам ти наредио. Старешина треба да буде беспрекоран, једне жене муж, да има децу која верују, коју не оптужују за раскалашност или непокорност. Јер, надгледник [b], као управитељ Божијег дома, треба да буде беспрекоран — не саможив, не напрасит, не пијаница, не насилник, не склон непоштеном добитку, него гостољубив, љубитељ добра, разборит, праведан, свет, уздржљив, прионуо уз веродостојну Реч, која је у складу са учењем, да може исправним [c] учењем да бодри друге и уверава противнике.

10 Има, наиме, много непокорних, наклапала и заводника, пре свега међу онима из обрезања [d]. 11 Њима треба запушити уста, јер ради непоштеног добитка упропашћују целе домове учећи оно што не треба. 12 Један од њих, њихов пророк, сâм рече: »Крићани су увек лажови, опаке звери, лењи прождрљивци.« 13 То је истинито сведочанство. Зато их строго прекоревај, да буду исправни [e] у вери, 14 да се више не заносе јудејским измишљотинама и прописима људи који су се окренули од истине. 15 Чистима је све чисто, а укаљанима и невернима ништа није чисто, него су им и ум и савест укаљани. 16 Тврде [f] да познају Бога, али то поричу својим делима. Одвратни су и непокорни и неподобни за било које добро дело.

Footnotes:

  1. ТИТУ 1:2 пре постанка света Дословно: пре вечних времена.
  2. ТИТУ 1:7 надгледник Или: епископ.
  3. ТИТУ 1:9 исправним Дословно: здравим; исто и у 2,1.
  4. ТИТУ 1:10 међу … обрезања То јест: међу Јудејима.
  5. ТИТУ 1:13 исправни Дословно: здрави; исто и у 2,2.
  6. ТИТУ 1:16 Тврде Или: Исповедају.
Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Copyright © 2003 by World Bible Translation Center

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes