A A A A A
Bible Book List

Първо Летописи 1Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Родословие на Божия народ

Потомци на Адам до Авраам

Адам, Сит, Енос, Каинан, Малелеил, Яред, Енох, Матусал, Ламех, Ной, Сим, Хам и Яфет.

Синове на Яфет: Гомер, Магог, Мадай, Яван, Тувал, Мешех и Тирас. Синове на Гомер: Аскеназ, Рифат и Тогарма. Синове на Яван: Елиса, Тарсис, Китим и Доданим.

Синове на Хам: Хуш, Мицраим, Фут и Ханаан. Синове на Хуш: Сева, Хавила, Савта, Раама и Савтеха. Синове на Раам: Шева и Дедан. 10 От Хуш се роди Нимрод, който беше велик по земята. 11 От Мицраим се родиха: Лудима, Анамима, Лехавима, Навтухима, 12 Патрусима, Каслухима, от когото произлязоха филистимците, и Кафторима.

13 От Ханаан се родиха Сидон, първородният му син и Хет, 14 а също йевусейците, аморейците, гергесейците, 15 евейците, арукейците, асенейците, 16 арвадците, цемарейците и аматейците.

17 Синовете на Сим: Елам, Асур, Арфаксад, Луд и Арам, а синове на Арам: Уц, Хул, Гетер и Мешех. 18 От Арфаксад се роди Сала, а от Сала се роди Евер. 19 И на Евер се родиха двама синове – името на единия беше Фалек[a], защото в неговите дни земята беше разделена, а името на брат му беше Йоктан. 20 От Йоктан се родиха Алмодад, Шалеф, Хацармавет, Ярах, 21 Хадорам, Узал, Дикла, 22 Евал, Авимаил, Шева, 23 Офир, Хавила и Йовав. Всички те бяха Йоктанови синове.

24 Сим, Арфаксад, Сала, 25 Евер, Фалек, Рагав, 26 Серуг, Нахор, Тара, 27 Аврам, който се нарича и Авраам.

Потомци на Авраам

28 Синовете на Авраам: Исаак и Измаил. 29 Ето техните поколения: Навайот, първородният на Измаил, след него Кедар, Адбеел, Мивсам, 30 Мисима, Дума, Маса, Хадад, Тема, 31 Йетур, Нафиш и Кедма. Това са Измаиловите синове. 32 А ето синовете на Хетура, Авраамовата наложница: тя роди Зимран, Йокшан, Медана, Мадиам, Ишбак и Шуах. Синовете на Йокшан: Шева и Дедан. 33 Синовете на Мадиам: Ефа, Ефер, Ханох, Авида и Елдага. Всички те са синове на Хетура.

34 И от Авраам се роди Исаак. А синове на Исаак бяха: Исав и Израил. 35 Синове на Исав: Елифаз, Рагуил, Йеус, Йеглом и Корей. 36 Синове на Елифаз: Теман, Омар, Цефо, Гатам, Кеназ, Тимна и Амалик. 37 Синовете на Рагуил: Нахат, Зерах, Шама и Миза.

38 Синовете на Сеир: Лотан, Шовал, Цивеон, Ана, Дишон, Ецер и Дишан. 39 Синовете на Лотан: Хори и Хемам; а сестра на Лотан беше Тимна. 40 Синовете на Шовал: Алеан, Манахат, Евал, Шефо и Онам. Синовете на Цивеон: Ая и Ана. 41 Син на Анов беше Дишон. Дишоновите синове: Хемдан, Ешбан, Итран и Херан. 42 Синовете на Ецер: Билхан, Зааван и Акан. Синовете на Дишан: Уц и Аран.

Владетели на Едом

43 Ето и царете, които царуваха в земята на Едом, преди да се възцари над израилтяните цар Бела, Веоровият син, а градът му се казваше Динхава. 44 А като умря Бела, след него се възцари Йовав, Зераховият син от Восора. 45 А като умря Йовав, след него се възцари Хушам, от земята на теманците. 46 А като умря Хушам, след него се възцари Хадад, Бедадовият син, който срази мадиамците на Моавското поле. Той беше в град Авив. 47 А като умря Хадад, след него се възцари Самла, от Масрека. 48 А като умря Самла, след него се възцари Саул, от Реховот, който е при реката. 49 А като умря Саул, след него се възцари Баал-Ханан, Ахборовият син. 50 А като умря Баал-Ханан, след него се възцари Хадар. Той беше от град Пау; жена му – Мехетавеел, дъщеря на Матред, Мезахавовата внучка.

51 А като умря Хадар, над Едом властваха племенните водачи Тимна, Алва, Йетет, 52 Оливема, Ела, Пинон, 53 Кеназ, Теман, Мивцар, 54 Магдиил, Ирам. Това бяха едомските водачи.

Footnotes:

  1. 1:19 Евр. Фалек – този, който разделя.
  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes