A A A A A
Bible Book List

Първо Летописи 1 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Родословие на Божия народ

Потомци на Адам до Авраам

Адам, Сит, Енос, Каинан, Малелеил, Яред, Енох, Матусал, Ламех, Ной, Сим, Хам и Яфет.

Синове на Яфет: Гомер, Магог, Мадай, Яван, Тувал, Мешех и Тирас. Синове на Гомер: Аскеназ, Рифат и Тогарма. Синове на Яван: Елиса, Тарсис, Китим и Доданим.

Синове на Хам: Хуш, Мицраим, Фут и Ханаан. Синове на Хуш: Сева, Хавила, Савта, Раама и Савтеха. Синове на Раам: Шева и Дедан. 10 От Хуш се роди Нимрод, който беше велик по земята. 11 От Мицраим се родиха: Лудима, Анамима, Лехавима, Навтухима, 12 Патрусима, Каслухима, от когото произлязоха филистимците, и Кафторима.

13 От Ханаан се родиха Сидон, първородният му син и Хет, 14 а също йевусейците, аморейците, гергесейците, 15 евейците, арукейците, асенейците, 16 арвадците, цемарейците и аматейците.

17 Синовете на Сим: Елам, Асур, Арфаксад, Луд и Арам, а синове на Арам: Уц, Хул, Гетер и Мешех. 18 От Арфаксад се роди Сала, а от Сала се роди Евер. 19 И на Евер се родиха двама синове – името на единия беше Фалек[a], защото в неговите дни земята беше разделена, а името на брат му беше Йоктан. 20 От Йоктан се родиха Алмодад, Шалеф, Хацармавет, Ярах, 21 Хадорам, Узал, Дикла, 22 Евал, Авимаил, Шева, 23 Офир, Хавила и Йовав. Всички те бяха Йоктанови синове.

24 Сим, Арфаксад, Сала, 25 Евер, Фалек, Рагав, 26 Серуг, Нахор, Тара, 27 Аврам, който се нарича и Авраам.

Потомци на Авраам

28 Синовете на Авраам: Исаак и Измаил. 29 Ето техните поколения: Навайот, първородният на Измаил, след него Кедар, Адбеел, Мивсам, 30 Мисима, Дума, Маса, Хадад, Тема, 31 Йетур, Нафиш и Кедма. Това са Измаиловите синове. 32 А ето синовете на Хетура, Авраамовата наложница: тя роди Зимран, Йокшан, Медана, Мадиам, Ишбак и Шуах. Синовете на Йокшан: Шева и Дедан. 33 Синовете на Мадиам: Ефа, Ефер, Ханох, Авида и Елдага. Всички те са синове на Хетура.

34 И от Авраам се роди Исаак. А синове на Исаак бяха: Исав и Израил. 35 Синове на Исав: Елифаз, Рагуил, Йеус, Йеглом и Корей. 36 Синове на Елифаз: Теман, Омар, Цефо, Гатам, Кеназ, Тимна и Амалик. 37 Синовете на Рагуил: Нахат, Зерах, Шама и Миза.

38 Синовете на Сеир: Лотан, Шовал, Цивеон, Ана, Дишон, Ецер и Дишан. 39 Синовете на Лотан: Хори и Хемам; а сестра на Лотан беше Тимна. 40 Синовете на Шовал: Алеан, Манахат, Евал, Шефо и Онам. Синовете на Цивеон: Ая и Ана. 41 Син на Анов беше Дишон. Дишоновите синове: Хемдан, Ешбан, Итран и Херан. 42 Синовете на Ецер: Билхан, Зааван и Акан. Синовете на Дишан: Уц и Аран.

Владетели на Едом

43 Ето и царете, които царуваха в земята на Едом, преди да се възцари над израилтяните цар Бела, Веоровият син, а градът му се казваше Динхава. 44 А като умря Бела, след него се възцари Йовав, Зераховият син от Восора. 45 А като умря Йовав, след него се възцари Хушам, от земята на теманците. 46 А като умря Хушам, след него се възцари Хадад, Бедадовият син, който срази мадиамците на Моавското поле. Той беше в град Авив. 47 А като умря Хадад, след него се възцари Самла, от Масрека. 48 А като умря Самла, след него се възцари Саул, от Реховот, който е при реката. 49 А като умря Саул, след него се възцари Баал-Ханан, Ахборовият син. 50 А като умря Баал-Ханан, след него се възцари Хадар. Той беше от град Пау; жена му – Мехетавеел, дъщеря на Матред, Мезахавовата внучка.

51 А като умря Хадар, над Едом властваха племенните водачи Тимна, Алва, Йетет, 52 Оливема, Ела, Пинон, 53 Кеназ, Теман, Мивцар, 54 Магдиил, Ирам. Това бяха едомските водачи.

Footnotes:

  1. 1:19 Евр. Фалек – този, който разделя.
  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes