A A A A A
Bible Book List

Откровение 8 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Седмият печат

Когато Агнецът сне седмия печат, на небето настана тишина за около половин час. И видях, че на седемте ангела, които стояха пред Бога, им бяха дадени седем тръби. А друг ангел дойде със златна кадилница и застана пред жертвеника. И му беше даден много тамян да го постави заедно с молитвите на всички вярващи върху златния жертвеник пред престола. От ръката на ангела димът от тамяна заедно с молитвите на вярващите се издигна пред Бога. Ангелът взе кадилницата, напълни я с разпалени въглени от жертвеника и я изсипа на земята. Тогава започнаха светкавици и гръмотевични трясъци, мълнии и трусове.

Първите четири ангела тръбят

И седемте ангела, които държаха седемте тръби, се приготвиха да тръбят.

Първият ангел затръби и заваляха град и огън, смесени с кръв, които паднаха на земята. И една трета от земята изгоря, една трета от дърветата изгоря и цялата зелена трева изгоря.

Затръби и вторият ангел. И нещо подобно на голяма планина, пламнала в огън, се срина в морето. Тогава една трета от морето се превърна в кръв, умря една трета от морските живи същества и една трета от корабите беше погубена.

10 Затръби и третият ангел и от небето падна голяма звезда, горяща като факел. Тя падна върху една трета от реките и водните извори. 11 А името на звездата е Пелин. И една трета от водите стана на пелин и много хора умряха от водите, понеже бяха станали горчиви.

12 Затръби и четвъртият ангел. Беше поразена една трета от слънцето, една трета от месечината и една трета от звездите, така че едната трета от светлината им помръкна, за да не свети през едната трета от деня, а също през едната трета от нощта.

13 И видях един ангел[a] да лети високо в небето и чух да вика силно: „Горко, горко, горко, когато останалите трима ангела затръбят със своите тръби и звуците им достигнат до жителите на земята.“

Footnotes:

  1. 8:13 В някои ръкописи: „орел“.
  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes