A A A A A
Bible Book List

Откровение 3 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

До църквата в Сарди

„И до ангела на сардийската църква напиши: ‘Тъй казва Онзи, Който има седемте Божии духове и седемте звезди: «Познавам твоите дела – имаш име на жив, а духовно си мъртъв. Събуди се и укрепи останалото добро, преди да е загинало, защото не намерих делата ти съвършени пред Моя Бог. Затова помни какво си приел и какво си чул, спазвай това и се покай. Ако не се пробудиш, ще дойда против тебе изненадващо като крадец и ти няма да узнаеш в кой час ще дойда против тебе. Но имаш няколко души в Сарди, които не са осквернили дрехите си. Те ще ходят с Мене в бели дрехи, понеже са достойни.

Който победи, ще се облече в бели дрехи и няма да залича името му от Книгата на живота, а ще го обявя за Свой пред Своя Отец и пред Неговите ангели»’.“ Който има уши да слуша, нека слуша какво Духът говори на църквите.

До църквата във Филаделфия

„И до ангела на филаделфийската църква напиши: ‘Тъй казва Светият, Истинният, Който има ключа на Давид. Когато Той отвори, никой няма да затвори, и когато Той затвори, никой няма да отвори. Познавам твоите дела. Ето отворих вратата пред тебе и никой не може да я затвори, защото имаш малка сила, но запази словото Ми и не се отрече от Мене. Ето ще ти изпратя онези от сатанинското сборище, които казват за себе си, че са юдеи, но не са, а лъжат. Ето ще ги накарам да дойдат и да се поклонят пред нозете ти, и да разберат, че Аз те обикнах. 10 Понеже ти запази словото Ми и прояви търпение, и Аз ще те запазя от часа на изпитанието, който идва върху целия свят, за да подложи на изпитание живеещите по земята. 11 Аз идвам скоро. Пази това, което имаш, за да не отнеме някой твоя венец.

12 Онзи, който победи, ще го направя стълб в храма на Моя Бог и вече ще бъде непоклатим. И ще напиша върху него името на Своя Бог и името на града на Своя Бог, на новия Йерусалим, който слиза от небето – от Своя Бог, както и Моето ново име’.“ 13 Който има уши да слуша, нека слуша какво Духът говори на църквите.

До църквата в Лаодикия

14 „И до ангела на лаодикийската църква напиши: ‘Така казва Амин, верният и истинният Свидетел, причината за Божието творение: 15 «Познавам твоите дела. Ти не си нито студен, нито горещ. Де да беше студен или горещ! 16 Но понеже си хладък, а нито горещ, нито студен, ще те изплюя от устата Си. 17 Понеже казваш: Богат съм, забогатях и от нищо не се нуждая, – а не знаеш, че си нещастен и окаян, сиромах, сляп и гол, 18 съветвам те да си купиш от Мене злато, пречистено през огън, за да се обогатиш, и бели дрехи, за да се облечеш, и да не се вижда позорът на твоята голота. И намажи очите си с очно мазило, за да виждаш. 19 Онези, които обичам, тях изобличавам и наказвам. И тъй, бъди ревностен и се покай. 20 Ето Аз стоя пред вратата и хлопам. Ако някой чуе гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той – с Мене.

21 Ще дам да седне с Мене на Моя престол на онзи, който победи, както и Аз победих и седнах със Своя Отец на Неговия престол»’.“ 22 Който има уши да слуша, нека слуша какво Духът говори на църквите.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes