A A A A A
Bible Book List

Откровение 15 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Седемте ангела с чашите на Божия гняв

15 Видях и друго голямо и чудно знамение на небето: седем ангела държаха седемте наказания, които са последни, защото с тях се изчерпва Божият гняв.

И видях нещо като стъклено море, смесено с огън. А победителите на звяра и на изображението му, на белега му[a], на онзи, чието име е представено чрез число, стояха до това стъклено море и държаха Божии арфи. Те пееха песента на Божия слуга Мойсей и песента на Агнеца: „Велики и чудни са Твоите дела, Господи, Боже Вседържителю! Праведни и истинни са Твоите пътища, Царю на народите! Кой няма да благоговее пред Тебе, Господи, и няма да прослави Твоето име? Защото само Ти си свят; затова всички народи ще дойдат и ще се поклонят пред Тебе, защото Твоите праведни дела станаха явни.“

След това видях: ето – на небето се отвори храмът на скинията на свидетелството. И от храма излязоха седемте ангела, които държаха седемте наказания, облечени с чисти и светли ленени дрехи и опасани през гърдите със златни пояси. И едно от четирите живи същества даде на седемте ангела седем златни чаши, пълни с гнева на Бога, Който живее вечно. И храмът се напълни с дима от славата на Бога и от силата Му и никой не можеше да влезе в храма, докато не се изпълниха седемте наказания на седемте ангела.

Footnotes:

  1. 15:2 В някои ръкописи липсва: „на белега му“.
  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes