Add parallel Print Page Options

Жена и црвена Аждаја

12 Појави се велики знак на небу: жена одевена у сунце; месец је био под њеним ногама, а на њеној глави био је венац од дванаест звезда. Била је трудна и викала од порођајних болова и мука.

Затим се појави други знак на небу: огромна црвена Аждаја са седам глава и десет рогова, и са седам круна на својим главама. Својим репом она повуче трећину звезда са неба и баци их на земљу. Затим стаде пред жену која је требало да роди, да прождере њено дете – кад роди. Жена је родила мушко дете, које ће владати свим народима гвозденом палицом. Али дете би узето к Богу и његовом престолу. Жена побегне у пустињу, у склониште које је Бог припремио за њу, да се брину за њу хиљаду две стотине шездесет дана.

Онда настане рат на небу: Михаило са својим анђелима зарати против Аждаје. Аждаја са својим анђелима ступи у рат, али су били поражени, те им више није било места на небесима. Велика Аждаја је била збачена са неба. Он је она Стара змија, која се зове „Ђаво“ и „Сатана“, која доводи у заблуду сав свет. И Аждаја и њени анђели с њом били су бачени на земљу. 10 Затим сам чуо снажан глас на небу како говори:

„Сад је наступило спасење, сила и Царство нашега Бога
    и власт његовог Христа!
Јер збачен је оптужитељ наше браће,
    који их оптужује пред нашим Богом дан и ноћ.
11 Али они су га победили Јагњетовом крвљу
    и речју свога сведочанства;
и уместо љубави према животу,
    изабрали су смрт!
12 Радујте се, стога,
    небеса и ви што живите на њима!
Али тешко земљи и мору,
    јер је ђаво с великим гневом сишао к вама,
знајући да му је остало још мало времена.“

13 Кад је Аждаја видела да је бачена на земљу, поче да прогања жену која је родила мушко дете. 14 Њој су дата два крила великог орла да одлети у пустињу, у своје склониште, где ће бити збринута и заштићена од змије три и по године. 15 Змија из својих уста избаци за женом реку воде да је однесе, 16 али жени притече у помоћ земља, која отвори своје ждрело и попи реку што је Аждаја избаци из својих уста. 17 Аждаја се разбесни на жену, па оде да зарати на њено остало потомство, на оне који врше Божије заповести и држе сведочанство за Исуса.

18 Аждаја стаде на обалу мора.