A A A A A
Bible Book List

Осия 7 Библия, нов превод от оригиналните езици (с неканоничните книги) (CBT)

Когато лекувах Израил, тогава се разкриха вината на Ефрем и злодейството на Самария, защото те си служат с измама. Ето крадци се вмъкват и разбойници грабят по улиците. Те не размишляват в сърцето си, че Аз помня цялото им беззаконие. А сега ги притиснаха собствените им дела, които са пред Мене.

Греховете на Божия народ

Със злодейството си доставят веселие на царя, а с лъжите си – на князете. Те всички горят от прелюбодейство като пещ, опалена от хлебаря, който щом замеси тестото, престава да я подклажда, докато то втаса. Празничен е денят на нашия цар! Князете се разпалиха до боледуване от вино, а той протяга ръка към тези, които кощунстват. Защото с коварството си те правят сърцето си на пещ; гневът им спи цяла нощ, а сутрин гори като пламтящ огън. Те всички са разпалени като пещ и поглъщат съдиите си; всички техни царе падат и никой не Ме призовава.

Ефрем се смеси между народите, Ефрем стана като необърната пита. Чуждите поглъщаха силата му и той не забеляза, косите му посивяха, а той не разбира. 10 И гордостта на Израил свидетелства против него – и при това те не се обърнаха към Господа, своя Бог, и не Го потърсиха. 11 И Ефрем стана неразумен като глупав гълъб, призовават Египет, а отиват в Асирия. 12 Аз ще метна върху тях мрежата Си, докато отидат, като небесни птици ще ги уловя, ще ги накажа поради нечестието им.

13 Горко им за това, че отстъпиха от Мене, гибел за тях за това, че отпаднаха от Мене! Аз искам да ги спася, а те говорят лъжи против Мене. 14 И не Ме призоваваха в сърцето си, когато стенеха в леглата си. Събират се да молят за жито и вино, но се обявяват против Мене 15 Аз обучавах и укрепвах мишците им, а те замисляха зло против мене. 16 Те се обръщат, но не към Всевишния, приличат на неверен лък; техните велможи ще паднат от меч поради наглия им език. Това ще бъде позор за тях в египетската земя.

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes