A A A A A
Bible Book List

Откривење 3 Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Писмо цркви у Сарду

»Анђелу цркве у Сарду напиши:

»‚Ово говори Онај који има седам Божијих духова и седам звезда: Знам твоја дела — на изглед си жив, а у ствари си мртав. Пробуди се и учврсти оно што је још остало, а на умору је, јер нисам нашао да су ти дела савршена у очима мога Бога. Стога се сети онога што си примио и чуо; држи се тога и покај се. Али, ако се не пробудиш, доћи ћу као крадљивац и нећеш знати у који сат ћу те изненадити.

»‚Ипак, имаш у Сарду неколико људи који нису окаљали своју одећу. Они ће ходати са мном одевени у бело, јер су достојни. Тако ће и победник обући белу одећу и нећу му избрисати име из Књиге живота, него ћу му име признати [a] пред својим Оцем и пред његовим анђелима.

»‚Ко има ухо, нека чује шта Дух говори црквама.‘«

Писмо цркви у Филаделфији

»Анђелу цркве у Филаделфији напиши:

»‚Ово говори Свети и Истинити, Онај који има кључ Давидов — оно што он отвори, нико не може да затвори, и оно што он затвори, нико не може да отвори: Знам твоја дела. Ево поставио сам пред тебе отворена врата, која нико не може да затвори. Јер, ти имаш мало снаге, а ипак се држиш моје Речи и ниси се одрекао мога имена. Дајем ти неке из Сатанине синагоге, који за себе тврде да су Јудеји, али нису, него лажу. Учинићу да дођу к теби, да се пред твојим ногама поклоне и да сазнају да сам те заволео. 10 Пошто си сачувао моју заповест да истрајеш, и ја ћу сачувати тебе од Часа искушења, који ће снаћи цео свет да искуша становнике земље.

11 »‚Долазим ускоро. Чврсто држи то што имаш, да нико не узме твој венац. 12 Победника ћу учинити стубом у Храму мога Бога и он више неће изаћи напоље. На њему ћу написати име мога Бога, име града мога Бога — новог Јерусалима, који силази са неба од мога Бога — и своје ново име.

13 »‚Ко има ухо, нека чује шта Дух говори црквама.‘«

Писмо цркви у Лаодикији

14 »Анђелу цркве у Лаодикији напиши:

»‚Ово говори Амин, Верни и Истинити сведок, Почетак Божијег створења: 15 Знам твоја дела: ниси ни хладан ни врућ. Да си макар или хладан или врућ. 16 Овако, пошто си млак — ни врућ ни хладан — испљунућу те из својих уста. 17 Говориш: »Богат сам; обогатио сам се и не треба ми ништа«, а не видиш да си бедан, кукаван, сиромашан, слеп и го. 18 Саветујем ти да од мене купиш у огњу жеженог злата — да се обогатиш; и белу одећу — да се обучеш, да се не показује твоја срамна голотиња; и мелем — да њиме намажеш очи, да прогледаш.

19 »‚Ја прекоревам и стегом васпитавам оне које волим. Стога, буди ревностан и покај се. 20 Ево стојим на вратима и куцам. Ако неко чује мој глас и отвори врата, ући ћу к њему и јести с њим и он са мном.

21 »‚Победнику ћу дати да са мном седне на мој престо, као што сам и ја победио и сео са својим Оцем на његов престо.

22 »‚Ко има ухо, нека чује шта Дух говори црквама.‘«

Footnotes:

  1. Откривење 3:5 признати Или: исповедити.
Serbian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-SR)

Copyright © 2003 by World Bible Translation Center

  Back

1 of 1

You'll get this book and many others when you join Bible Gateway Plus. Learn more

Viewing of
Cross references
Footnotes